31.6 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoKaj vse se zapira jutri in kaj bo odprto?

Kaj vse se zapira jutri in kaj bo odprto?

Odlok, ki velja jutri:

11:55 – Zdravko Počivalšek: Ukrepe smo zaostrovali postopno, da bi čim manj utrpelo gospodarstvo. Poslabšanje razmer pa zahteva izredne ukrepe. Odlok, ki velja od jutri:

  • začasno prepovedana ponudba in prodaja blaga in storitev v nastanitvenih obratih, gostilnah, kinematografih, kulturnih ustanovah, fitnesih, frizerskih, kozmetičnih salonih, avtopralnicah in podobno
  • izjema: prodajalne pretežno prodajajo živila in kmetijskih pridelkov, lekarne in prodajalne z medicinskimi in ortopedskimi pripomočki, drogerije, prodajalne s hrano za živali, drevesnice, vrtnarije, cvetličarne, bencinski servisi, servisne delavnice za avtomobile in kolesa, vulkanizerji, avtokleparji in za popravilo koles, banke, zavarovalnice, pošte, dostavne službe trgovine z gradbenim materialom, trafike in kioski, ter druge nujne storitve za zagotavljanje varstva in zdravja.
  • Dovoljen prevzem blaga na prevzemnih mestih med 6. in 21. uro
  • dovoljena prodaja na daljavo
  • nastanitve lahko koristijo le tuji državljani s poslovnim razlogom ali osebe, ki so s strani izvajalca zdravstvene dejavnosti napotene na zdravljenje ali da opravijo zdravstveno dejavnost, športniki, strokovni delavci v športu, ponujanje nastanitev je dovoljeno tudi za namen izvajanja ukrepov – v primeru osamitve, karantene in gostje, ki so že v obratu in lahko koristijo do poteka in podobno. Dovoljene tudi vse oblike ponudbe in ponujanja blaga, ki so navedene v drugih odlokih.
  • Strežba v organizacijah, ki izvajajo za svoje zaposlene ali varovance.

S sprejetjem tega odloka preneha veljati prejšnji odlok.

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...