16 C
Trbovlje
četrtek, 13. maja 2021
ZON.siAktualnoKaj vse se zapira jutri in kaj bo odprto?

Kaj vse se zapira jutri in kaj bo odprto?

Odlok, ki velja jutri:

11:55 – Zdravko Počivalšek: Ukrepe smo zaostrovali postopno, da bi čim manj utrpelo gospodarstvo. Poslabšanje razmer pa zahteva izredne ukrepe. Odlok, ki velja od jutri:

  • začasno prepovedana ponudba in prodaja blaga in storitev v nastanitvenih obratih, gostilnah, kinematografih, kulturnih ustanovah, fitnesih, frizerskih, kozmetičnih salonih, avtopralnicah in podobno
  • izjema: prodajalne pretežno prodajajo živila in kmetijskih pridelkov, lekarne in prodajalne z medicinskimi in ortopedskimi pripomočki, drogerije, prodajalne s hrano za živali, drevesnice, vrtnarije, cvetličarne, bencinski servisi, servisne delavnice za avtomobile in kolesa, vulkanizerji, avtokleparji in za popravilo koles, banke, zavarovalnice, pošte, dostavne službe trgovine z gradbenim materialom, trafike in kioski, ter druge nujne storitve za zagotavljanje varstva in zdravja.
  • Dovoljen prevzem blaga na prevzemnih mestih med 6. in 21. uro
  • dovoljena prodaja na daljavo
  • nastanitve lahko koristijo le tuji državljani s poslovnim razlogom ali osebe, ki so s strani izvajalca zdravstvene dejavnosti napotene na zdravljenje ali da opravijo zdravstveno dejavnost, športniki, strokovni delavci v športu, ponujanje nastanitev je dovoljeno tudi za namen izvajanja ukrepov – v primeru osamitve, karantene in gostje, ki so že v obratu in lahko koristijo do poteka in podobno. Dovoljene tudi vse oblike ponudbe in ponujanja blaga, ki so navedene v drugih odlokih.
  • Strežba v organizacijah, ki izvajajo za svoje zaposlene ali varovance.

S sprejetjem tega odloka preneha veljati prejšnji odlok.

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Še en mesec epidemije, zbiranje do 50 ljudi, lokali do 22. ure

Spremembe, ki jih je vlada včeraj dorekla na Brdu pri Kranju, so danes predstavili na tiskovni konferenci. Na območju celotne države se epidemija podaljšuje...