-- OGLAŠEVANJE --

Kaj vse ob dnevu mobilnosti v Zasavju

-- OGLAŠEVANJE --

Hrastnik letos prvič sodeluje v Evropskem tednu mobilnosti in se tako pridružuje 63 slovenskim in 1920 evropskim občinam, ki so prizadevajo za človeku in okolju bolj prijazne načine mobilnosti. Med številnimi aktivnostmi, ki bodo potekale so za jutri, 21. 9., v podjetju Malgaj Trbovlje pripravili testne vožnje s električnimi in hibridnimi vozili Volkswagen od 9. ure dalje pred električno polnilno postajo v Hrastniku (Log 7).

V četrtek, 22. 9., bo v Hrastniku organizirana družinska ura v izvedbi AMD Hrastnik ter AMZS, ter risanje otrok po zaprti cesti DURS-Športni park na temo mobilnosti in trajnosti. Osrednjo prireditev bodo pripravili ob 16. uri na Stadionu.

dan brez avtomobila trbovljeZaprli Ulico 1. junija

V Trbovljah so se dnevu mobilnosti pridružili tudi lani. Za ves promet bodo zaprli Ulico 1. junija od 8. ure dalje. Skozi dopoldanske ure se bodo prostovoljcem Društva prijateljev mladine Trbovlje pri raznih aktivnostih pridružili otroci iz trboveljskih vrtcev in iz šol. V popoldanskem času, od 17. ure, bodo na voljo aktivnosti na ulici za mimoidoče.

PROGRAM:
8.00 zapora ceste in delavnice z DPM-jem
9.00 Predstava čarovnika Martina
10.00 Predstava čarovnika Martina
do 12. ure risanje, barvanje, rolanje, kolesarjenje po ulici

17.00 Pričetek prireditve
17.00 – 19.30 Predstavitev društev, šol, organizacij, podjetij, prizorišče za BMX-arje in rolkarje, promocija električnega kolesa (STPŠ), predstavitev krosmintona, simulator smučanja, …
17.15 Zbor kolesarjev, ki se bodo s spremstvom lahko odpravili na krožno kolesarjenje skozi mesto. Relacija: Ul. 1. junija – krožišče – gasilski dom na Trgu revolucije – ulice Trbovelj – Iskra – mestni park – Ul. 1. junija. Kolesarjenje bo potekalo po cestno-prometnih predpisih in na lastno odgovornost.
18.00 Predstava Darko Smetarko (Ku-kuc gledališče)
19.00 Predstavitev ankete o Celostni prometni strategiji in žrebanje nagrade – električnega kolesa
19.30 Koncert “Gino & band”

Zaradi prireditve bo v Trbovljah potekala zapora parkirišča pred Zasavskim muzejem Trbovlje, dne 21. 9., od 19. ure do 22. 9. do 22. ure. Zaprta pa bo tudi cesta – Ulica 1. junija, od »Dežmana« do krožišča, in sicer v četrtek, 22. 9., od 8. do 22. ure.

Vas zanima, kdaj so zasavski župani nazadnje uporabili javni prevoz ter kako bodo v službo prišli v četrtek? Kmalu na ZON.si!

V Zagorju so prireditve ob dnevu mobilnosti izvedli že v soboto. Kaj vse so počeli, pa si poglejte spodaj:

FOTO: Hoditi in kolesariti je carsko

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTO: Zgodilo se je točno to, kar so si želeli – obiskovalci so bili zelo presenečeni!

Gibalne predstave, plesni in pevski nastopi, koncerti, ulični performansi, delavnice, kulinarika in odlično predpoletno vzdušje so zaznamovali vse štiri dni hrastniških Rdečih revirjev. Mojca Ulaga,...
-- OGLAŠEVANJE --