-- OGLAŠEVANJE --

Kaj takšnega nihče ne pomni

Kaj vse je s hribov prinesla voda, kaj takšnega še nismo nikoli videli, pripoveduje gospa iz Črete, kjer jim je voda včeraj zalila kuhinjo, hodnik in kurilnico.

-- OGLAŠEVANJE --

Danes aktivno poteka sanacija in odstranjevanje nasutega materiala, voda še vedno teče. Kljub temu pa so nekatere hiše še vedno odrezane od sveta. Več plazov se je sprožilo nad Dolom pri Hrastniku. Nekaj v Gorah, nekaj v Turju. Na cesti čez Čreto so tri hiše popolnoma odrezane od sveta. Voda in kamenje sta prekrila cesto, plaz ogroža najmanj dve stanovanjski hiši.

neurje čreta turje (48)Gospa ob glavni cesti Marno – Rimske Toplice nam pokaže do kod je včeraj segala voda. “Grozno je bilo, celo noč nismo spali,” še danes v strahu pripoveduje. Nihče, niti starejši prebivalci se ne spominjajo, da bi kdaj bilo tako. Voda je že tekla, tudi poplavljala – da pa bi prineslo toliko kamenja – še ne. Travniki so na nekaterih mestih prekriti s peskom, tudi cesta do določenih hiš je izginila.

neurje čreta turje (126)S težkim srcem pove tudi gospod iz Turja, ki do glavne ceste ne pride več. “Zasulo mi je ogrado za koze, bazen, kjer imam postrvi je poln materiala,” pojasnjuje, medtem ko skupaj s prijatelji rešujejo ribe.

Kakšen kilometer višje na kmetiji Koščevih naštejejo tri plazove. Eden je zaprl cesto in pot do Turja, drugi spodjeda cesto, tretji pa se je sprožil sredi travnika. Toča jim je uničila pridelek, k sreči jim voda hiše ni zalila.

Najhuje je tam, kjer je plaz zasul hiše.

neurje čreta turje (124)Vodo je potrebno prekuhavati

Ponoči so se na teren odpravila vsa prostovoljna gasilska društva iz Hrastnika, je povedal župan Miran Jerič, ki skupaj s svojo ekipo zbira podatke s terena in koordinira sanacijo prizadetih območij. Škode še niso popisali, je pa hudo, je dejal Tomaž Sihur, ko smo ga srečali pri Jepihovcu. Kamenje je zasulo tudi vodno zajetje, zato je vodo na območju Turja, Gor, Kopitnika ter zgornjega Marnega potrebno prekuhavati.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zagnani mladi, polni idej v ZMŠT Trbovlje

Benjamin Murn je bil s pomočjo mladinske delavke Tjaše Golob uspešen na Movitovem razpisu za sofinanciranje dogodkov v okviru Evropskega tedna mladih 2024, ki...
-- OGLAŠEVANJE --