-- OGLAŠEVANJE --

Jutri poostreno nad prehitre: Kje in kdaj bodo merili v Zasavju?

-- OGLAŠEVANJE --

Jutri bo na slovenskih cestah znova potekal maraton nadzora hitrosti. Javna agencija RS za varnost prometa želi z akcijo opozoriti, da najhitrejši včasih ne pridejo na cilj, neprilagojena hitrost pa je še vedno med najpogostejšimi vzroki za prometne nesreče z najhujšimi posledicami. Policisti bodo tako jutri v akcijo vključili vse radarje, ki jih imajo, in se z njimi postavili na 600 lokacij po Sloveniji. V Zasavju bodo na voznike čez cel dan prežali na 10 lokacijah. Objavljamo, kje in kdaj bodo “lovili” prehitre voznike. 

vir: PU Ljubljana

Policisti iz Hrastnika in Zagorja bodo delali skupaj, in sicer bodo hitrost merili na glavni cesti Hrastnik – Zidani most med 8.35 in 11.15 uro, v naselju Brnica med 12.30 in 14.45 uro, na regionalni cesti Izlake – Trojane med 6. in 8.15 uro ter v naselju Podvine na Kopališki cesti med 15. in 17. uro. 

Trboveljski policisti bodo z radarjem v vaša vozila merili na glavni cesti Trbovlje – Hrastnik v bližini trboveljske termoelektrarne med 6. in 7.30 uro, po lokalnih cestah v Trbovljah in na relaciji Trbovlje – Hrastnik pa med 7.45 in 17. uro. 

Policisti PP Litija pa bodo med 7. in 9.15 uro hitrost voznikov nadzorovali v Litiji, med 9.35 in 12.15 uro na glavni cesti Spodnji Log – Renke, v popoldanskih urah med 13.30 in 15.45 bodo merili v vozila, ki se bodo vozila na relaciji Ribče – Zgornji Hotič, med 16. in 18. uro pa bodo akcijo zaključili v naselju Sava. 

“Naredimo korak k varnejšim cestam”

“Voznike in vse udeležence v cestnem prometu bi radi opomnili na to, da smo za dobro prometno varnost odgovorni vsi skupaj, in sicer predvsem tako, da se odgovorno obnašamo v prometu – odgovorno ravnanje pa se zagotovo začne z vožnjo v skladu s predpisi in omejitvami hitrosti, zato poziv vsem, da se nam pridružijo v naših naporih, da letos naredimo korak k varnejšim cestam,” je pred vseslovensko akcijo, ki bo hkrati potekala tudi v skoraj vseh državah Evropske unije, povedal Tomaž Tomaževic, predstavnik PU Ljubljana za odnose z javnostmi. 

Statistika na slovenskih cestah je namreč zaskrbljujoča. Lani je bilo zaradi neprilagojene hitrosti zabeleženih 2.982 prometnih nesreč, kar je šest odstotkov več kot leto prej, še najhujše pa so posledice teh nesreč, saj je lani zaradi neprilagojene hitrosti umrlo 49 oseb, enako kot v predkovidnem letu 2019 in kar 81 odstotkov več kot leta 2020, ko jih je umrlo 27, kaže črna statistika slovenske policije.

Februarska akcija je pozitivno vplivala na splošno prometno varnost

So torej akcije maratonskega nadzora hitrosti učinkovite? “Če povzamemo ugotovitve iz poostrenega nadzora po hitrosti v mesecu februarju 2022, ocenjujemo, da je omenjeni nadzor pozitivno vplival na umirjanje hitrosti na naših cestah in splošno prometno varnost, saj v času nadzora nismo obravnavali nobene prometne nesreče v povezavi s hitrostjo, v kateri bi se osebe hudo telesno poškodovale,” je povedal Tomaževic in dodal, da ravno zato poudarek na preventivi in javno objavljenih lokacijah in urah meritev.

SORODNI ČLANKI:

Jutri bodo merili hitrost; znano kje!

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Poglej to! Greš na potovanje, delaš z mladimi in vse imaš plačano

Trboveljski Zavod Aspira vabi mlade kandidate, da se udeležijo treninga na Poljskem v letošnjem poletju. V okviru projekta so kriti stroški nastanitve, prehrane in...
-- OGLAŠEVANJE --