-0.5 C
Trbovlje
petek, 8. decembra 2023
ZON.siAktualnoJutri lahko prideš v Zagorje na "pumpanje" ali divji spust po Cilenci!

Jutri lahko prideš v Zagorje na “pumpanje” ali divji spust po Cilenci!

V športno rekreacijskem območju Evropark v Zagorju se bo na enem od prvih pumptrackov v Sloveniji jutri odvijalo državno prvenstvo v dirkanju na pumptrack poligonih PumpajSlo Zagorje 2022 s spremljevalnim programom Grbine so fine. Tekmovalci in drugi navdušenci bodo lahko “pumpali” ves dan, od 9.30 ure dalje. 

Dan se bo začel z odprtjem prijav, in sicer ob 9.30 za Grbine so fine in ob 10. uri za dirko. Gostitelja. Tekmovalci se bodo na progo podali ob 12. uri, ko bodo pričeli s prostim treningom, ob 14. uri sledijo kvalifikacije in ob 16. uri finalne vožnje. Sledilo bo še dobrodelno kolesarjenje En krog za razvoj, ob 18.45 uri pa se začne razglasitev najboljših dirkačev po zagorskem pumptracku, kjer so lani odprli prenovljeno serijo Pumpaj Slovenija. 

Da bo v Zagorju zanimivo ne le “pumpati”, ampak tudi gledati dirko, so prepričani tudi v Zavodu za šport Zagorje ob Savi, ki skupaj s Kolesarskim klubom Zagorska dolina gosti jutrišnjo prireditev.  “Pumptrack na oko ni prav majhen, a je hiter – najhitrejši so zakrožili pod desetimi sekundami,” se lahko pohvalijo. 

Tudi zagorske grbine so fine

Ambasador Pumpaj Slovenija in Grbine so fine v Zagorju bo Matej Žan, inštruktor Kolesarske zveze Slovenije in vrhunski tekmovalec prostega sloga na kolesu BMX. Matej bo vodil Foksijevo kolesarsko šolo in izzive za mlade kolesarje, ki se bodo odvijali od 10. ure dalje. 

Da staršem medtem, ko se bodo njihovi otroci učili kolesarskih trikov, ne bo dolgčas, pa bodo poskrbeli fantje iz Kolesarskega kluba Zagorska dolina, ki skrbijo za zabavo po gozdnih poteh na Cilenca trails. “Tako da se lahko mame in fotri, ko oddajo malega na Grbine so fine, malce sprostijo na trailih,” vabijo k vragolijam v bližnji kolesarski park. 

Nosilec projekta Pumpaj Slovenija s programom Grbine so fine je sicer Kolesarska zveza Slovenije, partner pa Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez. Več informacij o prijavi na tekmo in o dogodku pa se nahaja na spletni strani pumptrack.si

SORODNI ČLANKI:

V nedeljo bo v zagorskem Evroparku noro! Lahko si kolesar, lahko si gledalec, lahko pa tudi tekmovalec

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Delavnice v trboveljskih KS-ih: Naredili bodo vizijo mesta

Trboveljska občina bo v naslednjih dneh pripravila delavnice po vseh krajevnih skupnostih, zato da bi skupaj sestavili vizijo in cilje nove strategije Občine Trbovlje.  "Vaš...