17 C
Trbovlje
sobota, 1. aprila 2023
ZON.siAktualnoJorgić zapisan med elito kot zmagovalec Top 16 Montreaux 2022

Jorgić zapisan med elito kot zmagovalec Top 16 Montreaux 2022

Zadnji konec tedna v februarju je v Montreauxu potekal turnir TOP 16, katerega se je udeležil tudi 23-letni Hrastničan Darko Jorgić. In ne zgolj udeležil – po treh krogih, v katerih je premagal Danca, Avstrijca in Nemca, je namreč v napetem finalnem obračunu ugnal Šveda in se veselil zmage, ki ga je ponesla med elitne namiznoteniške igralce.

Hrastničan, ki nosi naziv najboljšega namiznoteniškega igralca v Slovenije, je v prvem krogu prepričljivo pometel z Dancem Jonathanom Grothom in slavil s 4:0 (5, 5, 7, 2), tudi v četrtfinalu je dokazal svojo odlično pripravljenost in premagal še Avstrijca Daniela Habesohna s 4:2 (8, 9, 6, -6, -7, 11). Sledil je polfinalni obračun, v katerem je Darko Jorgić s 4:1 ugnal še drugega nosilca v Montreauxu, sicer 14. igralca sveta, Nemca Patricka Franziska in zasavskemu športniku se je nasmehnila finalna igra.

V finalu je igral proti 20-letnemu svetovnemu podprvaku iz Houstona Trulsu Möregardhu (18. na lestvici ITTF) in že je kazalo nič kaj optimistično zaradi Jorgićevega zaostanka 1:3 v nizih, ko pa je v petem nizu prišlo do preobrata in je Jorgić nadvladal Šveda v končnici.

Trenerka ponosna na Darkov dozdajšnji najboljši rezultat!

Andreja Ojsteršek Urh

Ob tem je njegova trenerka Andreja Ojsteršek Urh povedala, da na tem tekmovanju nastopa 16 najboljših igralcev v Evropi in “zmagati na tem turnirju pomeni zapisati se med elito. Darko je v finalu premagal igralca, ki je bil na zadnjem svetovnem prvenstvu drugi. 
To je do sedaj najboljši rezultat slovenskega “pingiča”, kar samo dokazuje, da Darko napreduje.”

Z ozirom na to, da je pred dvema letoma Darko na istem tekmovanju izgubil v finalu, je zmagoslavno občutje toliko slajše, ob tem pa njegova trenerka Andreja ne skriva motivacijskih misli v povezavi z Jorgićevo igro in vzpenjanjem vse bolj proti vrhu: “Še malo in bo premagan tudi mejnik top 10 na svetu.”

SORODNI ČLANKI:

Jorgič kot del Saarbrückna do pokalne zmage

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zakaj ste v Trbovljah prekuhavali vodo? Bo ob naslednjem dežju enako?

Ukrep prekuhavanja pitne vode na območju javnega vodovoda Trbovlje je bil včeraj popoldne preklican, saj so na komunali prejeli rezultate vzorčenja vode, ki so...
X