2 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siHrastnikJorgić (drugič) premagal Kitajca in končal v polfinalu

Jorgić (drugič) premagal Kitajca in končal v polfinalu

Edini slovenski predstavnik v zaključnih dvobojih Darko Jorgić si je na mednarodnem namiznoteniškem turnirju, ki je potekal v Laškem, z zmago nad Kitajcem Qihaojem Zhoujem zagotovil vstopnico za polfinale, v katerem pa je moral priznati premoč Kitajcu Wangu. 

“Že jutri potujem nazaj v Nemčijo, kjer se bom pripravljal na svetovno prvenstvo v ZDA,« je po polfinalnem porazu povedal Jorgić, ki je že s samo uvrstitvijo v polfinale zadovoljen, “še zlasti zato, ker je bilo to na domačih tleh.”

Hrastničan je s Kitajcem Zhoujem igral na tri dobljene nize in že je kazalo, da se bo morda slovenski četrtfinalist olimpijskega turnirja moral sprijazniti s porazom, ko pa se je zgodil preobrat. Jorgić je dobil zaporedoma šest točk, si s tem zagotovil prednost in jo po izidih 1:2 ter 3:7 obdržal ter zmagal. Z obračunom med Jorgićem in Zhoujem, med katerima je na svetovni namiznoteniški lestvici natanko sto mest (prvi je na 23., drugi pa 123.), je zasavski športnik že drugič podpisan kot zmagovalec, prvič ga je namreč v dvoboju premagal lani v Dohi.

V polfinalu pa je Darko Jorgić izgubil v medsebojni tekmi s 17. igralcem sveta Chuqinom Wangom ter tako svojo pot na turnirju svetovne serije, na katerem se je zadnje dni merilo kar okrog 400 namiznoteniških igralcev z vseh koncev sveta (prevladovali so Kitajci), končal kot tretjeuvrščen.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...