-- OGLAŠEVANJE --

Izglasovali ste finaliste Zlatega kuolma 2023

-- OGLAŠEVANJE --

Zlati kuolm je ideja leta 2017 nastala na zeljniku portala ZON.si. Pred leti smo želeli spodbuditi razmišljanje o turizmu v Zasavju. In pošteno povedano, smo prvo leto težko sploh poiskali 10 atrakcij, da bi jih uvrstili na glasovanje. Zdaj je situacija obratna in se je včasih resnično težko odločiti koga določeno leto umestiti in koga ne. Trudimo se, da bi priložnost ponudili vsem in da se “točke” ne ponavljajo preveč. 

Spletno glasovanje se je končalo, zadnjo bo rekla komisija. Imamo 5 finalistov v vsaki rubriki, 10 članska komisija iz vseh zasavskih občin in Radeč, predstavniki organizatorjev Funšterca in ZON-a ter poznavalci turizma v Zasavju, pa bo podelila 5, 3 in 1 točko. Zmagovalec bo tisti, ki bo v skupnem seštevku prejel največ točk.

V naši krovni rubriki, s katero smo Zlati kuolm pred sedmimi leti pričeli, se je na prvo mesto uvrstil bazen Trbovlje, za njim rudnik Sitarjevec, komisija pa bo izbirala še med Športnim parkom Proletarec, Jamo Hrastnik in Skate parkom Ledenica.

Letos prvič smo odprli dve liniji glasovanja in med turistične “atrakcije” posebej umestili še dogodke, festivale, prireditve – vemo, teh je v Zasavju vsako leto več in vse bolj so obiskani. Na prvem mestu je Etno Festival Hrastnik, sledi trboveljski Poletni oder. Možnost zmage pa imajo tudi Mlada zagorska noč, Tačkov festival in Jamatlon.

Zmagovalci bodo znani na kulinaričnem festivalu Funšterc, ki bo 9. 9. 2023 popoldan v Hrastniku.

FOTO: Zlati kuolm 2022 je dobil najbolj železni zasavski rudar

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --