9.9 C
Trbovlje
ponedeljek, 27. marca 2023
ZON.siAktualnoIzbrali novo direktorico občinske uprave

Izbrali novo direktorico občinske uprave

Direktorica občinske uprave v občini Litija za naslednjih 5 let je postala dosedanja v. d. direktorica Meta Ponebšek.

Meta Ponebšek

Za mesto direktorja občinske uprave se je na javni razpis prijavilo 9 kandidatov, 7 jih je izpolnjevalo pogoje za zasedbo delovnega mesta.

Izbrana je bila Meta Ponebšek, ki je funkcijo v. d. direktorice občinske uprave Litija opravljala od 15. aprila 2016.

Rešili težave občine s plačili

Po besedah Ponebškove je prednostna naloga občinske uprave v letošnjem letu poplačilo čim večjega deleža zapadlih obveznosti iz preteklih let. “Po precejšnjih likvidnostnih težavah občine smo v letu 2016 naredili velik korak naprej in računamo, da bomo v letu 2017 težave s plačili v celoti rešili.”

Naslednja pomembna naloga je sprejetje dolgoročnega razvojnega programa občine za obdobje 2016-2022 in začetek strateškega dela na razvoju celotne občine. “V preteklih letih je občina izvedla nekaj pomembnih večjih projektov v Litiji, kljub temu pa ostaja izzivov še veliko in računamo na razvojni preboj v naslednjih letih”, pravi Ponebškova.

Ključni projekti Litije

Ključni projekti občine so oživitev mestnega jedra v Litiji, zagotavljanje ustrezne pitne vode za vse občane, ureditev gospodarske javne infrastrukture v Kresnicah, prenova mostu čez reko Savo (pri naselju Sava), izgradnja nekaterih novih stavb vrtcev (Gabrovka, Hotič, Litija, Dole) in šol (Hotič, Kresnice), umestitev atletskega stadiona v prostor in mnoge druge investicije na področju infrastrukture, športa in kulture ter turizma.

“V sodelovanju z občani, javnimi zavodi in lokalnimi podjetji bomo delali na dvigovanju kvalitete storitev, odličnosti izvedenih projektov in povečanju prepoznavnosti Litije kot zelene destinacije v Srcu Slovenije,” razloži Ponebškova.

Izkušnje na področju kadrovanja in na področju evropskih skladov

Ponebškova je bila pred nastopom funkcije sedem let zaposlena na Javnem skladu RS za razvoj kadrov in štipendije, kjer je vodila Oddelek za razvoj kadrov. Od 2002 do 2008 je bila zaposlena na Ministrstvu za promet (danes MZI), kjer je v okviru Direktorata za prometno politiko delala na področju evropskih in drugih skladov.  Od 1998 do 2002 je bila zaposlena na Mestni občini Slovenj Gradec v finančno-računovodski službi, pred tem je imela še dve krajši zaposlitvi v gospodarstvu, v podjetju Celina in podjetju IGEM.

POVEZANI ČLANKI:

Ne bo rešitve, dokler se nekaj ne zgodi …

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

POZOR: Zaradi nočnih padavin na celotnem območju vodovoda Trbovlje prekuhavanje vode

Komunala Trbovlje obvešča, da bo zaradi okvare na vodovodu danes, 27. marca 2023, občasno prekinjena dobava pitne vode na območjih Prapreče-del in Potoška vas. Zaradi...
X