-0.7 C
Trbovlje
nedelja, 3. decembra 2023
ZON.siAktualnoV Zagorju ostali brez pediatrinje, v Hrastniku brez družinskega zdravnika. Kaj pa...

V Zagorju ostali brez pediatrinje, v Hrastniku brez družinskega zdravnika. Kaj pa zdaj?

V Zdravstvenem domu Zagorje so s septembrom ostali brez ene pediatrinje, saj je z delom tam že prenehala Mateja Bec. Zdaj iščejo novega pediatra, a do zdaj neuspešno, saj zanimanja pediatrov za prihod v Zagorje ni – tudi zato, ker pediatrov primanjkuje vsepovsod, je povedala direktorica ZD Zagorje Saša Grobljar Bajda. 

Po odhodu Becove zdaj njene paciente trikrat tedensko prevzemajo zdravniki iz ambulant družinske medicine, za nujne primere pa pomagajo tudi v ambulanti nujne medicinske pomoči in preostali dve pediatrinji. “Iščemo pediatra, vendar je pomanjkanje na trgu, drugje pa se tudi soočajo z veliko odsotnosti in porodniških dopustov, tako da nam težko pomagajo,” je dejala Saša Grobljar Bajda in dodala, da za družinsko medicino in pediatrijo že med študenti medicine tako rekoč ni zanimanja za opravljanje specializacije kjerkoli, ne le v Zasavju.

Težave z zdravstvenim osebjem tudi drugje v Zasavju

Saša Grobljar Bajda, direktorica ZD Zagorje ob Savi

“Težko je dobiti zdravnike, tudi diplomirane medicinske sestre in srednje medicinske sestre. Včasih se jih je na razpis prijavilo po 80, zdaj imamo srečo, če se jih pet,” je o kadrovskih izzivih v zdravstvu povedala Grobljar-Bajda in obenem poudarila, da delajo vse, da pacienti v ZD Zagorje teh kadrovskih težav ne bi občutili.

Kar zadeva pediatrijo, sicer lahko starši otrok, ki so bili pacienti pri dr. Bec, zdaj za lečečo pediatrinjo izberejo še Manco Jerman ali pa počakajo na prihod novega pediatra, saj je Natalija Gradišek že polno zasedena. “Vedno pa so zdravniki na voljo za nasvet staršem,” je še dodala Bajda.

Še eden zdravnik manj tudi v Hrastniku?

Da se s pomanjkanjem zdravstvenega kadra soočajo v vseh zasavskih zdravstvenih domovih in tudi domovih za ostarele, pokaže tudi pogled med prosta delovna mesta, objavljena na Zavodu za zaposlovanje. Ob tem smo od občanov izvedeli tudi, da naj bi še en zdravnik odšel tudi iz ZD Hrastnik, in sicer zdravnik družinske medicine Dragan Ristić. Njegov odhod potrjuje tudi avtomatska telefonska tajnica ob klicu v ambulanto 2, ki pove, da zaradi odhoda dr. Rističa v omenjeni ambulanti nadomeščajo drugi zdravniki. Kako bodo nadomestili njegov odhod, smo že povprašali vodstvo ZD Hrastnik, vendar so odgovorili, da bodo več o tem povedali konec tega tedna.

SORODNI ČLANKI:

Burna razprava o zagorskih ambulantah, ki bodo delale več dopoldan in manj popoldan

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ANKETA: Se vam obeta božičnica?

Zanima nas, ali bodo letos Zasavci povečali svoj letni dohodek tudi z božičnico?