-- OGLAŠEVANJE --

Invalidi še brez klančine in polnimi parkirnimi mesti

-- OGLAŠEVANJE --

Iz leta 2011 se vleče obljuba o klančini za invalide pri Delavskem domu v Trbovljah. Še od prejšnje oblasti, bi rekli. Najmanj kar lahko naredimo vsi občani, da invalidska parkirna mesta pustimo prazna, za tiste, ki jih resnično potrebujejo.

80€ kazen za parkiranje na mestu za invalide

Da je že brez klančin invalidom oviran vsakdan, zraven pa pripišimo še zasedena parkirna mesta za invalide. Od leta 2009 je sicer takšnih prekrškarjev vse manj, pojasni Sebastjan Zmrzljak iz mestnega redarstva. Odstotki izrečenih glob, ki se pritičejo nepravilnega parkiranja na mestih za invalide so sicer visoki, tudi zato, še pojasni Zmrzljak, ker tem kršitvam posvečajo veliko pozornost.

Globe za parkiranje na mestih za invalide

  Trbovlje Zagorje Hrastnik
2012 11,6% 20% 18%
2013 10,4% 13,7% 12,1%
2014 9,5% 13,1% 14,7%

Odstotki glede na vse izrečene globe po podatkih MIR Zasavje.

Pa se vrnimo k klančini. Na okrogli mizi 'Nič invalidov brez invalidov'  novembra 2011 je obljubo o klančini v program zapisala takratna podžupanja Barbara Žgajner Tavš. Do danes, po štirih letih obljub je ni, so pa na občini zapisali, da naj bi v prvi polovici letošnjega leta začeli s pripravo dokumentacije. Klančina je predvidena mimo zadnjega izhoda iz Delavskega doma Trbovlje pri kitajski restavraciji proti obstoječemu stopnišču, ki vodi proti Rudarskem domu.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Opa! Nogometna vročica na velikem platnu v zagorskem Pristanu

25. junija, ko v Sloveniji praznujemo dan državnosti, se bo v "zagorskem pristanu" odvijal prenos tekme Evropskega nogometnega prvenstva med ekipama Slovenija in Anglija. Za...
-- OGLAŠEVANJE --