-- OGLAŠEVANJE --

Inovativni Zasavci tudi letos pobrali nagrade

Za zasavske inovacije letos kar dve zlati in eno srebrno priznanje ter še posebno priznanje za mlado podjetje.

-- OGLAŠEVANJE --

Nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije v okviru Dneva inovativnosti. V nacionalnem finalu, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo 182 inovacij in 774 inovatorjev, so podelili 12 zlatih in 25 srebrnih priznanj ter posebno priznanje, ki je šlo v zasavske roke.

Zasavcem kar 2 zlati in eno srebrno priznanje ter še posebno priznanje

Zlato priznanje je prejelo trboveljsko podjetje Aereform za simulator za osnovno šolanje pilotov z VR očali. Drugo zlato priznanje sta prejeli podjetje Eti Izlake in RCeNem za razvoj tehnologije za izdelavo in obdelavo termostatskih elementov. Srebrno priznanje je za inovacijo ‘apliciranje treh različnih tehnologij proizvodnje steklenih izdelkov na eni steklarski peči’ prejela Steklarna Hrastnik.

Posebno priznanje za mlado podjetje pa je za svojo inovacijo elastične vezalke z rinčico prejel Zagorjan David Knez z blagovno znamko InDavidual.

Osmi najbolj talentiran narod na svetu

Da je Slovenija dežela inovatorjev, potrjujejo tudi podatki, pravijo na Gospodarski zbornici Slovenije: “Na lestvici Innovation Union Scoreboard 2017 Slovenija zaseda mesto v drugi skupini tako imenovanih ‘močnih inovatorjev’. Relativne konkurenčne prednosti naše države v primerjavi z drugimi državami EU so v človeških virih, v investicijah podjetij v raziskave in razvoj ter v poslovnem okolju, prijaznem do inovativnosti. Po indeksu svetovne kreativnosti smo osmi najbolj talentiran narod na svetu, pri tehnološkem indeksu pa smo v prvi petini najuspešnejših držav.”

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Objavljamo seznam lokacij, kjer bodo jutri merili z radarji!

Maraton nadzora hitrosti bo na teh lokacijah potekal jutri, 19. aprila med 6. in 18. uro. Z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij želijo...
-- OGLAŠEVANJE --