-- OGLAŠEVANJE --

Ideja iz Švedske bo zaživela v Zagorju

Ohranjanje okolja in trajnost sta temi, o katerih so se mladi Zagorjani izobraževali na Švedskem, kjer so spoznali številne načine za zmanjševanje ogljičnega odtisa v majhnih skupnostih.

-- OGLAŠEVANJE --

Ekipi udeležencev izmenjave iz Mladinskega centra Zagorje se je na Švedskem porodila ideja, kako v domačem okolju organizirati dogodek, ki bo prispeval k trajnosti. Tako se je razvila izmenjevalnica oblačil.

“Sama se redno udeležujem izmenjav oblačil že nekaj let. Navdušuje me priložnost, da najdem edinstvena in modna oblačila, ki so se jih drugi naveličali, hkrati pa zmanjšujem svoj vpliv na okolje. Vsakič, ko grem na izmenjavo, najdem nekaj posebnega. To je odličen način za osvežitev garderobe, ne da bi pri tem zapravila veliko denarja ali prispevala k nastanku gore odpadkov,” je z navdušenjem pojasnila Tinkara Butara, ki je del mlade ekipe. Pri organizaciji takšnih dogodkov se jim zdi pomembno to, da ljudi ozaveščajo o trajnosti in ponovni uporabi izdelkov. Z izmenjevalnico želijo lokalno skupnost in širše spodbuditi k trajnostnem ravnanju z oblačili in zmanjšanju tekstilnih odpadkov.

Oblačila, obutev, modni dodatki …

Foto: Gaja Đukanović Babič

Koordinatorji bodo ne enkratnem dogodku na zagorski tržnici pripravili prostor, kjer si bodo obiskovalci lahko izmenjali moška, ženska in otroška oblačila, obutev, modne dodatke. V Mladinskem centru so na kratko pojasnili, “oblačila, ki so v dobrem stanju, vendar so se
jih ljudje naveličali, oziroma so jim prevelika ali premajhna ali pa jim preprosto niso več všeč. Zamenjali jih bodo lahko za rabljena oblačila, ki jih bodo prinesli drugi udeleženci dogodka”.

Mladi zagovorniki in promotorji trajnostnega načina življenja bodo s svojo idejo prisotni na Tržnici Zagorje v soboto, 15. junija od 9.30 do 11.30. ure.

Mulc pri 15-ih ne ve, kaj bi počel v življenju? V Zagorju imajo več idej!

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostori so nabito polni – ukrepanje je nujno!

Takojšnje ukrepanje od pristojnih zato pričakujejo zasavske odrasle osebe z intelektualno oviro in vsi, ki jih v življenju podpirajo. Sestavili so skupino za vizijo...
-- OGLAŠEVANJE --