-- OGLAŠEVANJE --

Hudomušno tekmovanje, pri katerem največ štejeta ekipni duh in dobra volja

-- OGLAŠEVANJE --

Jamski športni dogodek Jamatlon je prava posebnost – kot nekoč rudarji, se udeleženci spustijo 200 metrov pod zemljo in v skupini premagujejo ovire s pomočjo tovarištva in medsebojne pomoči. A pozor gre za hudomušno tekmovanje, pri katerem največ štejeta ekipni duh in dobra volja.

Pisana mednarodna udeležba

Na tokratni 15. izvedbi se je v Trbovljah zbralo 298 jamatloncev, ki so sestavljali 81 ekip. Da je dogodek dobro poznan tudi v tujini pa priča podatek, da so poleg slovenskih tekmovalcev nastopili še športni zanesenjaki iz Španije, Francije, Italije, ZDA, Nemčije in Makedonije.

Nagradijo najbolj povprečno ekipo

V življenju se veliko ljudi trudi izstopati iz povprečja, a na Jamatlonu povprečje nagradijo. Kljub temu, da ne gre za hitrostno tekmovanje, čas tekmovalcev merijo s štoparico za izračun povprečnega časa. Letos so bile najbolj povprečne ekipe Jamske dame, Trbovsk pleharji, Dva mandeljca pa tri fafle, Bloukci in Društvo za zaščito houdrastih.

Po zahtevni premagani progi, na katero se tekmovalci podajo v Trbovljah, iz nje pa pridejo na drugi strani hriba v Hrastniku je sledilo tekmovanje v metu bata škornja v kuolmkišto. Najboljša metalca škornja sta bila Edin Jasenčić in Grega Verbajs.

Na prireditvi pa ni manjkal niti Perkmandeljc, kot se za rudarsko obarvan dogodek tudi spodobi. Ta je izbral Hoznšajerja najbolj prestrašenega udeleženca. Letos je bila med tekmovalci najbolj prestrašena Mojca Haložan.

Za dobro glasbo je s koncertom poskrbela zasavska pevka Neva M. Hafner, Jamatlonce pa je pozdravil župan občine Hrastnik Marko Funkl.

VIDEO: Čas je za pustolovski turizem v Zasavju

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --