-- OGLAŠEVANJE --

VIDEO: Čas je za pustolovski turizem v Zasavju

-- OGLAŠEVANJE --
V četrtek, 27. 5. 2021, je Regionalna razvojna agencija Zasavje v okviru projekta RAMSAT organizirala tematski seminar na temo uporabe kulturne in naravne dediščine za razvoj pustolovskega turizma. Na seminarju so projektni partnerji predstavili dobre prakse s področja pustolovskega turizma, ki se odvijajo v njihovih regijah, in potenciale za nadaljnji razvoj tovrstnega turizma. RRA Zasavje je udeležencem predvajala predstavitveni film o pustolovskem turizmu v Zasavju, ki ga najdete spodaj: 

Pustolovski turizem v Zasavju bi temeljil na rudarski dediščini in območjih Nature 2000, ki obsegajo več kot 13 odstotkov površine Zasavja. RRA Zasavje je prikazala možnosti za razvoj dimnika trboveljske termoelektrarne v sodoben adrenalinski objekt. Predstavljena je bila tematska rudarska pot “Pot Srečno”, ki vodi po območjih bogatimi z naravno in kulturno dediščino in tako seznanja pohodnike z znamenitostmi Zasavja. Možnosti za razvoj pustolovskega turizma predstavlja tudi nov gorskokolesarski park Cilenca v Zagorju, ki v regijo privablja kolesarske navdušence, ter Jamatlon, že tradicionalna zasavska prireditev, ki poteka v rudniku in v Zasavje privablja turiste iz Slovenije ter tujine. Poleg tega so bili na seminarju predstavljeni muzej 4. Dritl, ki prikazuje rudarsko dediščino s pomočjo tehnologije navidezne resničnosti, območja Nature 2000, ki v zasavska hribovja že leta privabljajo planince, ter druge športne dejavnosti, na katerih bi lahko temeljil razvoj pustolovskega turizma. Vso zasavsko turistično ponudbo pa lahko zaokroži nadaljnji razvoj Medijskih toplic, ki jih namerava novi lastnik prenoviti in s tem v Zasavju ponuditi sodobne turistične namestitve.

Projekt RAMSAT, ki se izvaja v okviru programa Interreg Europe, je namenjen revitalizaciji odročnih in hribovitih predelov regij s pomočjo trajnostnega turizma. Trajnostni turizem na temeljih naravne in kulturne dediščine lahko v takšnih predelih poveča ekonomsko aktivnost in jih tako naredi privlačnejše za bivanje in izvajanje poslovnih dejavnosti, hkrati pa prispeva k ohranjanju kulturne in naravne dediščine. V njem poleg Regionalne razvojne agencije Zasavje sodeluje še 6 partnerjev, in sicer s Portugalske, iz Velike Britanije, Španije, Bolgarije ter Romunije.

Prispevek je oglasno sporočilo.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zdaj imate priložnost, da se vključite v “nov paket” PONI Zasavcev

Regionalna razvojna agencija Zasavje nadaljuje z izvajanjem podpornih aktivnosti za potencialne podjetnike. Objavljen je 2. javni razpis za vključitev vsaj 10 do 11 udeležencev...
-- OGLAŠEVANJE --