-- OGLAŠEVANJE --

Hribarjeva evropska kadetska prvakinja

-- OGLAŠEVANJE --

V minulem tednu od 28.8. do 2.9. 2023, se je v turškem Istanbulu odvijalo Evropsko prvenstvo za kadete in mladince.

Izlaški reprezentanti Klemen Pograjc, Tomi Sešlar, Anaya Gaja Vozel, Niko Sešlar in Eva Hribar so z reprezentančnim trenerjem Srečkom Rozmanom več kot dostojno zastopali slovenske barve v reprezentanci Kickboxing zveze Slovenije ter barve domačega kluba Pon-Do-Kwan Izlake.

Rezultati so bili odlični:
Eva Hribar je po suverenih borbah v kvalifikacijah in zmagah z 10 točkami razlike v polfinalu bila boj do zadnjega in si priborila zmago v zadnjih sekundah proti Madžarki. To je pomenilo nastop v finalu, kjer smo bili priča izjemno taktični borbi proti Hrvatici. V ključnih trenutkih je ohranila zbranost in kaznovala vse napake nasprotnice.Tako si je po lanskem naslovu svetovne prvakinje, dodala še Evropski naziv v kategoriji starejših kadetinj do 46 kilogramov.

Za Anayo Gajo Vozel je bil to krstni nastop za reprezentanco, ki ga je opravila kot že prekaljena borka. V četrtfinalu je po težki borbi premagala borko iz Belgije. V polfinalu pa ji je nasproti stala Grkinja, ki jo je Anaya presenetila z zmago s predčasnim koncem. Ni se ustrašila Italijanke, ki ji je zelo dobro parirala. Na koncu se ni izšlo po njenih željah, in tako si je nadela zasluženo srebrno medaljo v kategoriji starejših kadetinj do 65 kilogramov.

Klemen Pograjc je kot 3. nosilec v kategoriji mladincev do 74 kilogramov udarno začel prvenstvo. V prvem krogu je premagal španca z največjo možno razliko. Sledil je Grk, ki se je dobro upiral, vendar je bil Klemen enostavno premočan. V polfinalu pa je Klemen po napeti borbi izgubil z znancem iz Bolgarije. Osvojil je odličje bronaste barve.

Niko Sešlar je bil v kategoriji starejših kadetov do 47 kilogramov izjemno motiviran v prvem kolu, kjer je premagal borca iz Grčije. Sledil je nasprotnik iz Madžarske, ki pa mu je kljub borbenosti moral priznati premoč.

Tomiju Sešlarju se borba v prvem kolu kategorije mladincev do 69 kilogramov ni iztekla po željah. Nekdanji kadetski Evropski podprvak je klonil proti Italijanskemu borcu in tako je bilo prvenstvo zanj končano.

V ponedeljek 4.9.2023 vabljeni ob 17.45 v telovadnico OŠ Izlake, da skupaj pričakamo, pozdravimo in čestitamo, vsem našim udeležencem Evropskega prvenstva, s prvakinjo na čelu.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Sporni nakupi nepremičnin – DA, varnost na zasavskih cestah – NE

Skozi naselje Vače, ki je tudi turistični kraj in pot do spomenika državnega pomena - GEOSS, vodi cesta, ki jo vsakodnevno uporabljajo domačini, turisti...
-- OGLAŠEVANJE --