-- OGLAŠEVANJE --

Hrastnik postaja namiznoteniško središče Slovenije

-- OGLAŠEVANJE --

Pred tednom dni so v Hrastniku organizirali kvalifikacijsko namiznoteniško tekmo med reprezentancami Slovenije in Ukrajine. To je bil eden največjih športnih dogodkov, ki ga je v zadnjem času gostilo Zasavje.

Aleksander Igor Dreu

“Zelo lepo pripravljen dogodek. Vsi smo se tukaj počutili zelo zelo dobrodošle.” je o dogodku v Hrastniku z izbranimi besedami spregovoril predsednik Namiznoteniške zveze Slovenije Alexander Igor Dreu, ki upa da bo Hrastnik – po njegovih besedah Meka namiznega tenisa – kmalu spet organiziral kakšno namiznoteniško prireditev.

Navdušenje se je ob odličnih igrah slovenske reprezentance čutilo ob vsaki točki. Največ zanimanja in glasne vzpodbude je prejel domači namiznoteniški as Darko Jorgić. Ta se je po odigranih dvobojih zahvalil vsem zbranim navijačem za glasno podporo s tribun.

Edvard Vecko

Edvard Vecko, častni občan Hrastnika in jugoslovanski šampion je bil tekem v Športni dvorani Hrastnik vesel “Za Hrastnik je to en lep dogodek, ki bo ljudem dolgo ostal v spominu,” in dodal, da pogoji za treninge v preteklosti niso bili rožnati. “Kljub slabim pogojem je Hrastnik v preteklosti vedno imel enega igralca ali igralko v svetovnem vrhu. Danes so pogoji veliko boljši, saj smo z rezultati to tudi zaslužili.”

Andreje Ojsteršek Urh verjame, da je njeno domače mesto kraj namiznega tenisa: “Hrastnik je jasno majhen kraj, ampak če gledamo skozi zgodovino je pa Hrastnik velik kraj namiznega tenisa,” in doda, da so tovrstni dogodki tukaj vedno dobrodošli.

Občina Hrastnik prisluhnila željam po večji podpori športa

Ekipa NKT Hrastnik s predsednico Vesno Ojsteršek

Namizni tenis je v Hrastniku končno deležen pozornosti kot si jo zasluži, odločno pove predsednica NTK Hrastnik Vesna Ojsteršek. Navdušena nad postavitvijo mize za namizni tenis pred šolo in v športni park: “To bo zagotovo pripomoglo k večjemu vpisu novih članov v klub NTK Hrastnik.”

“Naloga župana je, da prisluhne ljudem in da tisto kar je dobro tudi podpre,” pravi Marko Funkl in nadaljuje: Mi imamo šampiona Darka Jorgića, imamo častnega občana Edvarda Vecka in imamo edini na svetu obe selektorki tako moške kot ženske reprezentance in še veliko drugih izjemnih igralcev. Prav je, da gradimo na tradiciji in prepoznavnosti Hrastnika.”

Tekmi sta bila pravi pokazatelj, da si Hrastničani želijo in tudi zaslužijo več tovrstnih športnih dogodkov. Mesto diha z namiznim tenisom in tudi pogoji za trening se izboljšujejo. Pri domačem klubu NTK Hrastnik je korona malce zaustavila rast “ping ponga” med mladimi, ampak upajo in verjamejo v lepšo prihodnost, ki jo je napovedalo tudi zanimanje za reprezentančni tekmi, ki sta bili odigrani v Hrastniku.

Darko Jorgić po desetih letih znova v Športni dvorani Hrastnik

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Svetovno znana imena v Zasavju zaradi slovenskega znanja

Lokalna ponudba za goste iz različnih strani sveta Po slavnostni otvoritvi v Delavskem domu Trbovlje, katere so se udeležili gostje iz 49 držav sveta, je...
-- OGLAŠEVANJE --