-- OGLAŠEVANJE --

Darko Jorgić po desetih letih znova v Športni dvorani Hrastnik

-- OGLAŠEVANJE --

Domači gledalci so lahko po desetletju znova videli na delu hrastniškega šampiona Darka Jorgića. Trenutno 10. igralec sveta je pred prihodom na igrišče na noge dvignil celotno dvorano.

Darko Jorgić je svoj zadnji dvoboj v hrastniški dvorani odigral še kot 14-letni fant, takrat na turnirju serije masters. “Po tolikem času je res nekaj posebnega vstopiti v to dvorano, pred domačo publiko, ki me je čakala toliko let in me na koncu tudi dočakala. Jaz sem presrečen, da smo ti dve tekmi organizirali v Hrastniku.”

Slovenska namiznoteniška reprezentanca

Športna dvorana Hrastnik te dni gosti tekmi tretjega in četrtega kroga kvalifikacij Evropskega prvenstva v namiznem tenisu, ki ga bo gostila Švedska. Včeraj je potekal tretji krog, ko sta si na sproti stala  reprezentanci Slovenije in Ukrajine. Pred začetkom tekme so se z minuto molka poklonili nedavno preminuli namiznoteniški legendi Hrastnika, Viliju Ojsteršku.

Andreja Ojsteršek Urh in Darko Jorgić

Na tribunah se je zbralo nekaj več kot 300 ljudi. Ukrajinska reprezentanca je v Hrastnik pripotovala v pomlajeni zasedbi. Po treh odigranih dvobojih so na koncu slavili Slovenci s skupnim rezultatom 3 proti 0. Slovensko reprezentanco je vodila še ena domačinka Andreja Ojsteršek Urh, ki je skupaj s sestro Vesno Ojsteršek, možem Jožetom Urhom in pokojnim očetom Vilijem Ojsterškom ena najbolj zaslužnih za uspehe Darka ter namiznoteniške mladine v Hrastniku.

3. krog kvalifikacij za ekipno EP v namiznem tenisu

Ukrajina : Slovenija 0:3

Nazar Tretjak : Deni Kožul 0:3 (-2, -7, -6)

Mikita Zavada : Darko Jorgić 0:3 (-8, -13, -2)

Anton Limonov : Peter Hribar 1:3 (-6, 6, -3, -6)

Darku drugi dvoboj večera

Darko Jorgić

Domači as Darko Jorgić je odigral drugi dvoboj proti 17-letniku Mikiti Zavada in slavil z 0:3 v nizih. Dvoboja ni najbolje začel, a se mu je ob glasni podpori s tribun v tretjem nizu vendarle odprlo, kjer je z rezultatom 11:2 pokazal svoj pravi obraz. “Res nisem pokazal najboljše predstave, ampak na koncu je pomembna zmaga,” takoj za tem zbral občutke ob vrnitvi v domači kraj. “Vedno se je lepo vrniti domov, pred domačo publiko. Iskreno upam, da tudi jutri (op.a. danes – 8.12.) pokažemo takšno igro in napredujemo.” 

Druga tekma bo na sporedu danes, kjer za uvrstitev na Evropsko prvenstvo šteje le zmaga. Tekma se bo pričela ob 17:00 v Športni dvorani Hrastnik.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zdaj imate priložnost, da se vključite v “nov paket” PONI Zasavcev

Regionalna razvojna agencija Zasavje nadaljuje z izvajanjem podpornih aktivnosti za potencialne podjetnike. Objavljen je 2. javni razpis za vključitev vsaj 10 do 11 udeležencev...
-- OGLAŠEVANJE --