8.9 C
Trbovlje
ponedeljek, 20. marca 2023
ZON.siAktualnoHrastničan prejel prestižno medaljo za hrabrost in še štirje zasavski policisti medaljo...

Hrastničan prejel prestižno medaljo za hrabrost in še štirje zasavski policisti medaljo za požrtvovalnost

Medalje policije za hrabrost se podeljujejo policistom, drugim delavcem policije in drugim fizičnim osebam za izkazano posebno osebno hrabrost pri reševanju ljudi ali premoženja ali pri opravljanju varnostnih nalog, ob katerih so bila njihova življenja izpostavljena nevarnosti. Med šestimi, ki so v letu 2022 pokazalo izjemen pogum, je tudi Tadej Trbovc iz Policijske postaje Litije. 

“Vsekakor ob samem dogajanju premlevanja v glavi ni, ampak je zavedanje, da je nekomu, ki je v stiski potrebno pomagati,” je povedal Tadej Trbovc, ki se je v borbi za življenje občanke znašel med dvema premikajočima vlakoma in v nevarnosti, da ga povleče pod železno vozilo. Pogovor s policistom, ki je prejel za svoje izjemno dejanje tudi medaljo za hrabrost, si lahko jutri preberete na portalu ZON.si.

Pogum litijskega policista so prepoznali, saj je 4. maja 2022 s prisebnim in hrabrim dejanje zadržal občanko, ki je ujeta med železniškima tiroma poskušala skočiti pod enega izmed bližajočih se vlakov. Tadej Trbovc je včeraj iz rok v.d. generalnega direktorja Policije Boštjana Lindava prejel posebno priznanje, ki je policiste pospremil z besedami: “Verjetno je že vsak policist kdaj pomislil, ali si ne bi raje kje drugje poiskal kakšno manj stresno delovno mesto. Potem pa pridejo situacije, ko nekemu rešiš življenje, preprečiš hudo nevarnost ali pa ljudem zgolj pomagaš razrešiti neko manjšo težavo. Zadovoljstvo po takem dogodku je tako močno, da takoj pozabimo na vse slabo, kar smo doživeli. Iskrena zahvala človeka, ki si mu pomagal, in zavedanje, da si naredil nekaj dobrega, kar mogoče celo presega zahteve tvojega poklica, je gorivo za tisto notranjo motivacijo, ki nas žene naprej. Zaradi tega se tudi po najslabšem možnem dnevu naslednje jutro znova vrnemo v službo.” 

Izjemno delo so opazili tudi, ko sta policista Joško Golobar in Mateja Šink iz Policijske postaje Trbovlje 5. marca lani iz ledeno mrzle Save pravočasno rešila že močno podhlajeno žensko. Vodstvo Policije jima je podelilo medaljo za požrtvovalnost, enako pa so podelili tudi njunima kolegoma iz Policijske postaje Zagorje. Simona Lukšič in Sašo Žurga sta 14. aprila 2022 kljub nevarnosti zdrsa traktorja s skalnega previsa požrtvovalno pomagala poškodovanemu vozniku in ga poskušala ohraniti pri življenju.

Požrtvovalnim Zasavcem medalje za hrabrost

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zasavski plavalci v ljubljanskem Tivoliju

V Ljubljani je minuli vikend potekal tradicionalni že 35. Pokal Ježek, ki je v Tivoli privabil kar 380 plavalcev iz 23 klubov Slovenije in...
X