24.5 C
Trbovlje
petek, 19. avgusta 2022
ZON.siAktualnoPožrtvovalnim Zasavcem medalje za hrabrost

Požrtvovalnim Zasavcem medalje za hrabrost

Medalje za hrabrost in požrtvovalna dejanja, ki jih podeljuje Policijska uprava, so šle tudi v zasavske roke. Nagrade je junakinjam in junakom izročil Direktor policijske uprave Ljubljana mag. Boštjan Glavič.

Zajezila požar, preden bi zajel sosednje objekte

Mirko Prosenc in vodja OKC PU Ljubljana Robert Bajuk

Medaljo za požrtvovalnost sta prejela Litijan Mirko Prosenc in vodja OKC PU Ljubljana Robert Bajuk, ki sta 11. 7. 2020 po indirektnem udaru strele v drvarnico na območju Litije hitro ocenila situacijo in začela gasiti ogenj, ki je zelo hitro zajel drvarnico. S svojim nesebičnim in požrtvovalnim ravnanjem sta preprečila, da bi se ogenj razširil na ostale objekte v bližini. S svojim pogumnim ravnanjem ter odločenostjo pomagati, sta se tudi sama izpostavila veliki nevarnosti.

Zadnji hip ustavila občanko, ki je hotela skočiti v Savo

Medalji za požrtvovalnost sta sprejela tudi policista Policijske postaje Zagorje ob Savi, Zoran Vidas in Sašo Žurga, ki sta 28. 9. 2020 na mostu na območju Zagorja ob Savi  opazila žensko, ki se je vedla nenavadno in pogledovala v reko. Presodila sta, da je vedenje ženske nenavadno, zato sta z vozilom obrnila in se ustavila v bližini. Ko sta se približevala mostu, sta videla, da se je ženska z mostu že odrinila. Policista sta s hitrim in primernim pristopom žensko ujela in ji preprečila skok z mostu v reko Savo. Žensko sta pomirila  in  predala reševalcem. Policista sta s svojo preudarnostjo, profesionalnostjo predvsem pa s čutom za pomoč sočloveku, ženski rešila življenje.

Pred ognjem in dimom rešila stanovalce

Andrej Bračič in Jolanda Bozalo

Na seznamu prejemnikov medalj sta tudi litijska policista Andrej Bračič in Jolanda Bozalo, ki sta 30. 11. 2020 uspešno in dobro organizirano intervenirala ob požaru, ki se je razvil na strehi stanovanjske hiše na območju Litije. Hitro sta ocenila situacijo in pričela z evakuacijo ter se kljub močnemu dimu in slabi vidljivosti podala v pomoč stanovalcem. Policista sta s  svojim nesebičnim in požrtvovalnim ravnanjem preprečila širjenje požara.

V gozdu našli nezavestno in poškodovano žensko

Marjeta in Marjetka Wallas

Občanki, mati in hči Marjetka in Marjeta Wallas, ki sta 6. 12. 2020 v gozdu, na zelo težko dostopnem terenu na območju Trbovelj našli nezavestno, poškodovano in močno  podhlajeno žensko. Obe sta s svojim prisebnim razmišljanjem in aktivnim delovanjem,  pripomogli k najdbi poškodovane, katera bi v nasprotnem primeru, najverjetneje podlegla poškodbam oziroma podhladitvi. Občanki sta se nesebično in s tveganjem lastne varnosti in
življenja, spustili v globoko globel na zelo nevarnem terenu in ženski nudili prvo pomoč ter poskrbeli, da so do nje zelo hitro prišli reševalci in gasilci. Njuna pomoč je bila ključna, da je ženska preživela, zato si za svoji dejanji zaslužita medalji policije za požrtvovalnost.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V podjetju vzel plačilno kartico in zapravil 2000 evrov

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še: PP Zagorje ob Savi V ponedeljek so na Opekarni obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom, v...
X