22.7 C
Trbovlje
petek, 24. septembra 2021
ZON.siAktualnoHaberlova prva Slovenka med najboljšimi na svetovni karate lestvici

Haberlova prva Slovenka med najboljšimi na svetovni karate lestvici

“Z veseljem sporočamo, da je članica našega kluba, Urša Haberl, na lestvici Svetovne karate zveze uvrščena na šesto mesto v kategoriji mlajših članic do 50 kilogramov.” navdušeno poroča Jernej Simerl, tajnik Karate kluba Trbovlje. Za točkovanje se štejejo rezultati doseženi na uradnih tekmovanjih Svetovne karate zveze (WKF), kjer je vključenih 192 držav članic, s čimer se lahko pohvali zelo malo športov na svetu.

Tako kot vsi športniki so tudi karateisti zaradi pandemije koronavirusa prikrajšani s tekmovanji na vseh nivojih. Od Uršinega zadnjega nastopa na uradnem tekmovanju, in sicer evropskem prvenstvu za mlajše člane v Budimpešti, je ravno v teh dneh minilo eno leto. Tam je osvojila sedmo, še leto prej v danskem Aalborgu peto mesto. Urša je prva predstavnica Slovenije, ki je zasedla sam vrh svetovne karate lestvice, saj je bila leta 2016 najboljša kadetinja v športnih borbah do 54 kilogramov na svetu. V preteklih letih je bila dvakratna zmagovalka svetovnega pokala. Prav tako je še aktualna balkanska prvakinja pri mlajših članicah.

Sestri Haberl

S sestro Barbaro sta bili v lanskem letu uvrščene na seznam osmih slovenskih reprezentantov, ki jih je Karate zveza Slovenije posredovala Olimpijskemu komiteju Slovenije, kandidatov za nastop na kvalifikacijskem turnirju v Parizu, kjer bi se lanskega maja morala deliti zadnja prosta mesta za udeležbo na olimpijskih igrah v Tokiu. Z rezultati sta se sestri Haberl pričakovano uvrstili na seznam kandidatov, saj sta med drugim obe aktualni državni prvakinji tako pri mlajših članicah kot članicah in tudi ekipni članski državni prvakinji. Zaradi prestavitve olimpijskih iger na letošnje leto, je tudi Svetovna karate zveza prestavila kvalifikacijski turnir na letošnji junij. V Parizu si bodo vozovnico za Tokio priskrbeli prvi trije v posameznih težnostnih kategorijah. Trenutno je za vse športnike situacija podobna, treningi se morajo izvajati upoštevaje navodilom pristojnih organov. Prednost Urše in Barbare v času najbolj zaostrenih ukrepov je bila v tem, da sta lahko ves čas izvajali treninge v paru, kar je pri karateju še kako pomembno. Za program dela v tem obdobju usklajeno skrbijo klubski in reprezentančni trenerji, tako da verjamemo, da se bodo na tatamije vrnile v pravi formi.

Urša druga na lestvici Svetovne karate zveze

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

So drugačni – pa kaj potem! Vsak je dragocen diamant …

Z naraščanjem življenjske dobe narašča tudi število obolelih ljudi za demenco. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence, ki se začne neopazno in postopoma napreduje. Včeraj...

Funk Fu z novim singlom Skica

Pokopališke poti do nove podobe

Obvestilo o POPOLNI zapori parkirišč