23.6 C
Trbovlje
petek, 24. septembra 2021
ZON.siAktualnoGrožnje, pretep, popisana fasada, padec s traktorja ter alkohol in droge

Grožnje, pretep, popisana fasada, padec s traktorja ter alkohol in droge

Policisti so na območju Zasavja od ponedeljka 15. 2. 2021 poleg rednih nalog obravnavali še:

PP TRBOVLJE

V torek, 16. februarja okoli 19. ure so obravnavali kaznivo dejanja groženj oškodovanki, zoper znanega storilca, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prav tako v torek popoldan so imeli postopek z voznikom, kateremu je bil zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog odrejen hitri test, ki je bil pozitiven. Zato so mu policisti odredili še strokovni pregled, nato pa bo izveden ustrezen prekrškovni postopek.

Dan kasneje so policisti v Trbovljah v dopoldanskem času vozniku zasegli moped, ki ni bil tehnično brezhiben oziroma je bil predelan.

V četrtek večernem času so intervenirali zaradi glasne glasbe, kršitelju pa izdali plačilni nalog

V petek, 19. februarja so obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik na parkirišču trčil v zapornico, po dogodku pa oškodovancu ni nudil svojih podatkov. Policisti bodo zoper znanega voznika ustrezno ukrepali.

Isti dan v dopoldanskem času so policisti obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, ko je do sedaj neznani storilec z grafiti porisal fasado enega izmed podjetij ter povzročil za okoli 200 evrov škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Kasneje v petek so imeli v postopku še voznika, pri katerem so sumili prisotnost prepovedanih drog. Odrejen mu je bil strokovni pregled. Po prejeti analizi bo zoper njega izveden ustrezen prekrškovni postopek.

Sum kaznivega dejanja nasilništva so policisti obravnavali v soboto zvečer. Neznani storilci naj bi pretepli občana. Policisti glede dogodka še zbirajo obvestila in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno tožilstvo.

Tudi požar v Ključevici so obravnavali trboveljski policisti. Ugotovljeno je bilo, da je zagorela starejša stanovanjska hiša. Gasilci so požar pogasili, po včeraj opravljenem ogledu pa so ugotovili, da je prišlo do dimniškega požara, zaradi katerega se je nato vnelo celotno ostrešje. Nastala je materialna škoda v višini okoli 30.000 evrov. V požaru ni bil nihče poškodovan, policisti pa so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja požara dorekli še, da požar ni posledica kaznivega dejanja. O ugotovljenih dejstvih bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

PP HRASTNIK

V torek okoli 15. ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Hrastniku. Do nesreče je prišlo pri vzvratni vožnji voznika osebnega vozila, ki je trčil v drugo vozilo. Na vozilih je nastalo za okoli 1.300 evrov materialne škode. Zoper povzročitelja bo podan obdolžilni predlog, saj je ta vozil pod vplivom alkohola.

V petek so policisti sprejeli prijavo tatvine viličarja, kjer je neznani storilec odtujil delovni stroj in z navedenim dejanjem oškodoval lastnika za 1.000 evrov.

Prav tako v petek so sprejeli naznanilo suma poslovne goljufije. Nekdanja družba je lastnika oškodovala za okoli 10.000 evrov. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno tožilstvo.

PP LITIJA

V torek ob 10.40 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na lokalni cesti v Litiji. Pred prihodom policistov na kraj sta se udeleženca o prometni nesreči že dogovorila in preklicala prihod policistov.

Okoli 13.30 ure so policiste obvestili o kamenju na glavni cesti med Zagorjem in Litijo. Policisti so ob pregledu ceste kamenje odstranili ter obvestili vzdrževalca ceste.

V torek zvečer so imeli policisti v postopku voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Policisti so vozniku odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in zoper njega podali predlog na sodišče v Trbovljah.

V sredo zvečer so občanu zasegli snov, sumijo da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi bo izveden ustrezen prekrškovni postopek.

Konec tedna, v petek, so policisti obravnavali voznika vozila, pri katerem je med postopkom preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,41 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi plačilni nalog s predpisano globo.

Še isti dan so policisti dobili klic glede kršitve javnega reda in miru. O dogodku še zbirajo obvestila.

Dan kasneje, v dopoldanskem času so v Litiji policiste obvestili o poškodovanju dveh pnevmatik na parkiranem vozilu pred trgovskim centrom v Litiji.  Zoper storilca bo podana kazenska ovadba na pristojno okrožno državno tožilstvo.

V soboto okoli 12. ure se je zgodila prometna nesreča v Vodicah pri Gabrovki. Voznik traktorja je na osi med traktorjem in prikolico prevažal sopotnico, ki je med vožnjo izgubila ravnotežje, ter padla po vozišču. Pri tem je utrpela hude telesne poškodbe in je bila s helikopterjem odpeljana v UKC Ljubljana. Po do sedaj znanih podatkih njeno življenje ni ogroženo. Policisti so vozniku traktorja odredili tudi preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Tatvino delovnega orodja iz odklenjenega osebnega avtomobila v Litiji so policisti obravnavali v soboto. Nastalo je okoli  500 evrov škode. Policisti o tem še zbirajo obvestila.

V soboto popoldan so v Litiji obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Povzročitelj, ki je trčil v parkirano vozilo je odpeljal s kraja. Policisti zbirajo obvestila in bodo ob izsleditvi pobeglega voznika ustrezno ukrepali.

V nedeljo so obravnavali kršitev javnega reda v zasebnem prostoru, kršitelju pa so izdali plačilni nalog.

PP ZAGORJE OB SAVI

V začetku tedna so policisti občanu zasegli snov, sumijo da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi bo izveden ustrezen prekrškovni postopek.

Policisti so bili v sredo obveščeni o drzni tatvini na območju Zagorja ob Savi. Okoli 10. ure sta do sedaj neznana storilca na domu zamotila oškodovanca s pogovorom o izvedbi telekomunikacijskih storitev. Drug storilec je med tem iz hiše odtujili gotovino in lastnika oškodoval za nekaj sto evrov. S kraja sta se storilca odpeljala s srebrnih vozilom, neznane znamke. Opis enega izmed storilcev: moški srednje rasti, oblečen v temno modra oblačila na glavi je imel kapo na obrazu masko. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V soboto so obravnavali travniški požar v okolici Rodeža. Policisti zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

So drugačni – pa kaj potem! Vsak je dragocen diamant …

Z naraščanjem življenjske dobe narašča tudi število obolelih ljudi za demenco. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence, ki se začne neopazno in postopoma napreduje. Včeraj...

Funk Fu z novim singlom Skica

Pokopališke poti do nove podobe

Obvestilo o POPOLNI zapori parkirišč