-- OGLAŠEVANJE --

Gorski tekači in pohodniki ta vikend na Kalanov hrib nad Izlakami

-- OGLAŠEVANJE --

Kalanov hrib je priljubljena izletniška točka, na katero ljudje radi zahajajo. Med Izlačani se je leta 2006 rodila ideja za gorski tek, ki bo letošnje leto potekal že štirinajstič. Dvakrat so imeli izpad zaradi koronavirusa, v preteklosti pa jim je ponagajala tudi narava.

Zaradi hude zime smo tek odpovedali. Snega, ki je zapadel čez noč, je bilo vsaj pol metra. Razmišljali smo o rešitvah, ampak tako na hitro nismo dobili nikogar, ki bi lahko progo očistil in pripravil za tek,” se spominja enega takšnih teka izpred let Milan Bedrač iz Športnega društva Izlake in upa, da letos ne bo kakšnih nepredvidenih dogodkov.

Kal’n’čk 2022 tokrat po dveletnem premoru

Štart poteka na večnamenskem športnem igrišču na Izlakah. Tekmovalci do cilja premagajo 5 kilometrov dolgo progo, ki ima 300 metrov višinske razlike. Kot sporočajo iz ŠD Izlake gre za zelo težko traso, katero najboljši gorski tekači pretečejo v slabe pol ure.

Na zadnjem Kal’n’čkovem teku je bilo nekaj 10 udeležencev, skoraj polovica žensk. Zdaj bi organizatorji radi dogodek približali gorskim tekačem in pohodnikom tudi izven domačega kraja in zgradili prepoznaven športni dogodek.

Ob teku tudi pohod

Za vse tiste, ki so malo manj tekmovalno razpoloženi pa pripravljajo tudi pohod. Pohodnike vabijo na vrh vzpona, kjer bodo obiskovalce med 11. in 14. uro čakali topli napitki. Tam bo potekala tudi podelitev medalj najboljšim tekačem.

Dogodek se bo zvrstil v nedeljo, 4. decembra. Za več informacij pa pokličite: Mojca 041 459 263, Rudi 041 336 596, Milan 040 832 696.

 

Hrastnik ima čisto svoj gorski tek!

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --