-- OGLAŠEVANJE --

Glušič: To kar se dogaja v Trbovljah je “škandalozno”

-- OGLAŠEVANJE --

Po včerajšnji objavi, da direktor trboveljske komunale Igor Glušič sporazumno odhaja, so se stvari začele razpletati. Izvedeli smo, da so na seji nadzornega sveta, kjer naj bi preučili poslovanje komunale, direktorja postavili pred zid, v stilu – ali greš sam ali te bomo mi. 

Popotnik o sodelovanju med direktorjem in županom: “Bilo je nevzdržno.”

Matjaž Popotnik

Da sodelovanje med županom in direktorjem ni bilo mogoče je potrdil Matjaž Popotnik, predsednik nadzornega sveta Komunale Trbovlje. “Tako ni šlo več naprej, bilo je slabo za vas, nas in za vse. Blokiralo se je vse, kar je bilo predlagano.” Poiskati je bilo treba rešitev, in kot še doda predsednik NS, si je spomladi zadal nalogo, da bo nesoglasja zgladil. Žal neuspešno, celo na slabše je šlo. Zato bodo že ta teden ali v začetku prihodnjega tedna objavili razpis za novega direktorja komunale.

Sicer Popotnik nima pripomb na sodelovanje direktorja z nadzorniki niti na njegovo vodenje in poslovanje. Je pa lastnik komunale občina in, če župan kot predstavnik lastnika ter direktor ne moreta sodelovati, potem rešitve ni, pravi prvi nadzornik.

Glušič: To kar se dogaja v Trbovljah je “škandalozno”

Nepričakovan – vsaj za Igorja Glušiča – razplet zadnje seje nadzornega sveta, je po njegovem “škandalozen”. A težav ne županu, ne Trboveljčanom ne bo povzročal. Ravno obratno – odločen je, kot je povedal za naš portal, da bo vestno in odgovorno podjetje vodil vse do zadnjega dne, torej do 31. decembra, ko se mu izteče odpovedni rok. Celo na seji nadzornega sveta je predlagal, da bi znižali ceno ogrevanja, pa to ni bilo najbolj po godu nadzornikom. Da se bo to, kar se dogaja na komunali, slej kot prej razkrile javnosti, nam še navrže “odstavljeni” direktor.

Kot pravi Popotnik je sam mnenja, da bi cena morala ostati enaka ves čas ogrevalne sezone. Je pa res, da ima direktor pravico da ceno ali zniža ali zviša brez podpore nadzornega sveta, saj ta ne odloča o njej, temveč se le seznani s predlogom direktorja.

Župan Trbovelj, Zoran Poznič

Župan Zoran Poznič je seznanjen z dogajanjem na seji nadzornikov in pričakuje spremembe: “Upam, da je to obet boljših časov v Trbovljah,” je dejal in zagotovil, da se je po zadnji občinski seji že izboljšala tudi komunikacija med občino in komunalnimi nadzorniki.

Medtem pa pogodba s prokuristom Janezom Žlakom, ki naj bi na željo župana prišel na komunalo, še ni urejena. Niti še ni znano kakšne bodo njegove naloge, še manj kakšno plačilo bo prejel. Pogodbo naj bi pripravili v pravni službi podjetja, podpisati pa jo bo moral direktor Glušič. Žlaka, ki naj bi s 1. novembrom začel z delom na komunali, smo vprašali tudi ali namerava kandidirati za direktorja. Odločitev še ni padla, kot pravi, se bo odločil po pregledu stanja na komunali.

Po seji nadzornega sveta – direktor komunale odhaja!

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Iz pašnika v Ravenski vasi je neznani tat odpeljal koze

PP Trbovlje Policisti so obravnavali prijavo kaznivega dejanja zatajitve. Prijaviteljica je na območju Trbovelj izgubila mobilni telefon znamke Xiaomi Redmi note 11, ki si ga...
-- OGLAŠEVANJE --