0 C
Trbovlje
četrtek, 9. decembra 2021
ZON.siAktualnoGloboko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično v naselju Brdce. Po devetih urah gašenja imajo gasilci še vedno polne roke dela.

Kot je povedal Tilen Draksler, gasilci iz PGD Hrastnik, PGD Marno in PGD Dol pri Hrastniku – teh je skupno okoli trideset – še vedno delajo. “Kot kaže bomo na terenu na deponiji tudi še celo noč, saj globoko pod površjem tli, zato sta nujna in požarna straža in samo sprotno gašenje ob vsakokratnih odkritih žariščih.”

Razlog za požar na deponiji?

Po besedah direktorja CEROZ-a Enesa Rakoviča, so prve tleče dele na deponiji malo pred sedmo uro zjutraj opazili delavci, ki so tudi opravili začetno gašenje in obenem poklicali na telefonsko številko 112.

“Žarišče je nekje v notranjosti odlagališča, v zgornjem delu, zakaj pa je do požara prišlo, je še preuranjeno govoriti,” pravi Rakovič, ki je povedal, da si je lokacijo požara prišla ogledat tudi Civilna zaščita Občine Hrastnik.

Dodal je še, da so delavci deponije določeno količino deponiranih odpadkov premetala s pomočjo gradbenih strojev in da sicer je situacija ta trenutek pod nadzorom, da pa gasilci območje nenehno preiskujejo s termokamero in ob odkritih žariščih odpadke razgrinjajo ter tleča območja gasijo.

SORODNI ČLANKI:

Trboveljske smeti v Celje, Cerozu naj ne bi nagajali

 

 

 

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Na Mareli in v Rajski dolini smučarji že ta vikend

Višje vrhove je v Zasavju že dodobra pobelil sneg in kar samo od sebe se ponuja vprašanje, kam jo lahko človek mahne v domačih...
X