-- OGLAŠEVANJE --

Gibalni razvoj dojenčka – tudi v Zasavju

-- OGLAŠEVANJE --

Najprej naj razbijemo prvo dilemo – in sicer vadba ni klasična telovadba, temveč je izvorno gibanje in stik otroka s svojimi najbližjimi.

Ne vem, ali bi ali ne bi?
Veliko mamic po rojstvu otroka vožnje od doma odlaša in prelaga, češ da je otrok še premajhen. Vadba za dojenčke je primerna za dojenčke od prvega meseca starosti pa vse do leta in pol oziroma nekje do obdobja, ko samostojno shodijo. Otroci so izjemno dojemljivi in fleksibilni, več težav imajo običajno zaščitniški starši.
Na vadbi mamice osvajajo različne načine za preoblačenje, previjanje otroka in za vsakdanjo nošnjo. Naučimo jih, kako otroke pravilno polagati in dvigovati ter kako se z njimi igrati in ‘telovaditi’. Pomembno je, da se razvijajo postopoma in, da jih pri gibanju ne oviramo. Pomagamo jim le tako, da jim določene gibe nakažemo in, da se z njimi pozabavamo na njim koristen način.

POGLEJTE SI FOTOGALERIJO IN BABY HANDLING!

Pravilno dvigovanje?
Nekajmesečni dojenčki so veliko na rokah staršev in bližnjih, sploh kadar se dojijo, jih zvija ali imajo druge težave. Ker so pogosto v enih in istih položajih je dobro, da starši spoznajo drže, v katerih otroku omogočiJO čim več manevrskega prostora, obenem pa ne delaJO škode svoji hrbtenici.

Težko je opisati vse, kar vadba dejansko je. Zato je vsem mamicam omogočena brezplačna poskusna ura, kjer začutijo, kaj sploh počnemo. Vadba poteka v Zasavju, kje, pa odvisno od števila udeležencev. Več informacij lahko prejmete na naslovu uredništva portala ZON (urednistvo.zon@gmail.com)

BABY HANDLING – pravilno dvigovanje

handlingbaby

vir: Udruga Oko

SORODNI ČLANKI:

Manj plače za več časa z otrokom. Si lahko privoščite?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --