21.2 C
Trbovlje
sobota, 30. septembra 2023
ZON.si1+1=2FOTOGALERIJA: Zasavski župani zaželeli dobrodošlico prvošolcem

FOTOGALERIJA: Zasavski župani zaželeli dobrodošlico prvošolcem

Na prvi šolski dan so povsod po Zasavju posebno dobrodošlico z lastno prisotnostjo in spodbudnimi besedami najmlajšim in tudi ostalim učencem namenili zasavski župani, ki so obiskali izbran vsaj en hram učenosti domače občine. 

Hrastniški šoli bo v novem šolskem letu obiskovalo 700 učencev in učenk, med njimi je 79 takih, ki so šolski prag prestopil prvič. Občina Hrastnik je ob tem prvošolce obdarila s pisanimi peresnicami, ki so jih izdelali v Varstveno delovnem centru Zasavje, knjižico Društva za zdravilne rastline Zasavje Flance tete Johance in pismom župana Marka Funkla, ki je obiskal tako matično šolo v Hrastniku kot podružnično na Dolu.

Tako kot vsako leto pa je tudi letos županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič ob prvem šolskem dnevu zaželela učencem veliko uspeha. Letos je obiskala Osnovno šolo Tončke Čeč. Pozdravila in nagovorila je tiste, ki so letos prvič prestopili šolski prag, tistim malo starejšim učencem pa je zaželela še eno uspešno šolsko leto, polno dobrih ocen in nepozabnih dogodivščin.

Tudi zagorski župan Matjaž Švagan se je podal med šolarje, katerih je v vsej občini Zagorje ob Savi skupno slabih 1600, obiskal pa se je 54 najmlajših učencev (izmed vseh 153 prvošolcev v občini), in sicer v Osnovni šoli Toneta Okrogarja – tam je z novim šolskim letom še dodatno veselo, saj so se otroci in zaposleni razveselili prenovljene telovadnice.

Nič manj razposajeno in v pričakovanju novih šolskih izzivov kot drugod pa ni bilo niti v Litiji. Tam je prag osnovne šole prvič prestopilo skupno 169 litijskih prvošolcev, ob čemer jim je uspešno šolsko leto zaželel tudi župan Občine Litija Franci Rokavec, ki je obiskal Osnovno šolo Litija. Kot vsako leto, je občina prvošolčkom podarila rumeno rutico, kresničko in odsevne trakove v dodaten izkaz pomena varnosti otrok v cestnem prometu.

Še bolj zgovorno od zgoraj zapisanih besed pa bo utrip prvega dne šolskega leta 2021/2022 začutiti v spodnji fotogaleriji:

33 radeških prvošolcev presenetil poštar še pred vstopom v šolo

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

POPOLNA zapora enosmerne v Trbovljah

Zaradi izvedbe talnih označb bo v nedeljo, 1. oktobra 2023, od 8. do 12. ure veljala popolna zapora Ulice 1. junija na odseku od Dežmana...