-- OGLAŠEVANJE --

FOTOGALERIJA: Ob dnevu upora proti okupatorju: “Kaj se iz zgodovine nismo nič naučili?”

Včeraj je v gledališki dvorani Delavskega doma Trbovlje potekala proslava ob dnevu upora proti okupatorju. Zbrane sta nagovorila župan Občine Trbovlje, Zoran Poznič in podpredsednica Združenja borcev za vrednote NOB Trbovlje, Marija Govejšek, za zabavni del so poskrbeli lokalni umetniki.

-- OGLAŠEVANJE --
Marija Govejšek, Združenje borcev za vrednote NOB Trbovlje

Po uvodu, kjer je moderatorka poudarila brezsmiselno uničevanje mest, življenj in dediščine naših predhodnikov, so se na trboveljski proslavi lepo izmenjevali govorca in umetniki, ki so poskrbeli za zabavne vložke. V osrednjih govorih sta gosta poudarila zgodovino vojn in vse izgube, ki smo jih bili deležni zaradi nesmiselnih vojnih dejanj, ki puščajo posledice še danes. Župan Občine Trbovlje Zoran Poznič je spregovoril o pomenu vrednot, spoštovanja drugačnosti, poslušanju sočloveka in sodelovanja. Ob tem pa je spomnil še, da če se iz zgodovine nič ne naučimo, jo na žalost lahko ponovimo. Marija Govejšek je predstavila Združenje borcev za vrednote NOB Trbovlje, kjer so veseli novih članov, da bodo lahko tudi v prihodnje širili dobre vrednote.

Na prireditvi ob letu okroglih obletnic, in sicer 100 letnici od spopada med delavci in Orjuno, 90 letnici tridnevne gladovne stavke rudarjev ter 10 letnici zadnje rudarske stavke, so v kulturnem programu sodelovali zbor Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje, Mladinsko gledališče Svoboda Trbovlje, Eva in Blaž Rojko ter Rudarski pevski zbor Loški glas. Slednji so s svojimi partizanskimi pesmimi na noge dvignili občinstvo. Zborovodja je po bučnem aplavzu, ki je na koncu pevce prepričal, da zapojejo še eno, povedal, da v Trbovlje pa še pridejo.

 

Pred desetletjem zaprti v jami, danes le spomin na zadnji štrajk na Ajnzerju

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

NEVERJETNO: Projekta trboveljskih dijakov z mednarodno postajo poletela v vesolje

Na Mednarodni vesoljski postaji so astronavti uporabljali program, ki so ga napisali dijaki 2. in 3. letnika Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje. Dijaki...
-- OGLAŠEVANJE --