-0 C
Trbovlje
četrtek, 9. decembra 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Že 10-tič skočili čez kožo

FOTO: Že 10-tič skočili čez kožo

Turistično društvo Ruardi je tudi letos pripravilo tradicionalni skok čez kožo. To je običaj, ko so rudarji v svoje vrste sprejemali novince.

Sama prireditev je potekala v okviru zagorskega občinskega praznika, dnevov sodelujočih krajevnih skupnosti in v cilju ohranjanja rudarske tradicije. Krajevne skupnosti Franc Farčnik, Jože Marn, Rudnik Toplice in Kotredež so pripravile zanimiv program: različne stojnice, sejem kmetijskih strojev, povabili so starodobnike, odigrali turnir v malem nogometu, vlekli vrv … V knapovskem delu prireditve so potekale otroške delavnice in igre, še posebno zanimivo je bilo ekipno tekmovanje v metanju kuolma u hunt, pa Perkmandeljčev pohod, kulturni program in na vrhuncu prireditve tradicionalni skok čez kožo.

1-skok_2016_86Skok opravilo 10 kandidatov

Po odločitvi organizacijskega odbora, je jubilejni 10. skok opravilo 10 kandidatov, za vsako leto en kandidat. Častna skakalca sta bila Stanko Simončič, predsednik KS Franc Farčnik in Olga Simončič, skakali so še Stanislava Radunovič, Alojz Grabnar, Igor Hribar, Tomas Ivačič, Simon Omahne, Bojana Vidovič, Boštjan Jurca in Darko Pograjc.

Program so popestrili MPZ Ladko Korošec, PZ Loški glas, Pihalni orkester SVEA, Mc Zagorje, RMED Srečno Zagorje, Šport klub Tornado, Kvintet Dori in mnogi drugi …
Ohranjanje rudarske tradicije je pomembno za vse nas. Tega se še posebno zavedata RMED Srečno Zagorje in Turistično društvo Ruardi, ki se trudita, da to postane skrb celotne zasavske skupnosti.

Fotogalerija:

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Zasavski premog bo na prestižni podelitvi Grammyev

Zasavski ustvarjalki Marjeti Hribar je uspel velik preboj v Ameriko! Izdelki blagovne znamke Koulmi izpod njenih rok, katerih osnovna surovina je premog, bodo namreč...
X