4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Zasavski gasilci hitreje in lažje do točke požara

FOTO: Zasavski gasilci hitreje in lažje do točke požara

Z inovativnim gasilnikom HiPress Vario Carbon 13l bodo odslej tri zasavske gasilske enote lažje in hitreje priskočile na kraj požara, predvsem v situacijah na težje dostopnih območjih in v višjih nadstropjih. 

“Bombo” zavihtiš na rame, si natakneš dihalno masko, ki je povezana na samo napravo in že odhitiš v deseto nadstropje …ali pa splezaš po globokem bregu v jarek. Gasilec ima v roki cev s pištolo, iz katere lahko z usmerjenim ali razpršenim curkom cilja in gasi požar. Manjši požar bi z gasilsko pridobitvijo malodane lahko pogasil en gasilec. Če ne drugega, pa prvi na kraju požar omeji, da v vmesnem času gasilci zložijo cevi in jih pripeljejo vse do točke požara.

Anžej Sticher

Poveljnik PGD Trbovlje Anžej Sticher je nad novo opremo navdušen. “S takšnim sistemom lahko zelo omejimo požar v stanovanju, obenem pa je naše posredovanje hitrejše in potrebujemo manj moštva. Smo bolj učinkoviti in naredimo manj škode.” Čas, od trenutka ko gasilec na kraju izstopi iz avta in pride do požara se tako bistveno skrajša. Nov sistem je zelo pomemben tudi za uporabo na težje dostopnih območjih, recimo v primeru, ko zagori vozilo.

Največji zasavski stanovanjski upravnik Spekter je v skupni vrednosti skoraj 15 tisoč evrov hrastniškim, zagorskim in trboveljskim gasilcem doniral vsakemu po en tovrsten gasilni sistem.

Stanislav Sotlar

“Donacije vedno namenimo takšnim rečem, ki so pomembne za širok krog ljudi. S sodobnimi gasilniki so nas prepričali zasavski gasilci, saj na nek način to tudi sovpada z našo dejavnostjo,” je ob uradni predaji povedal direktor Spektra Stanislav Sotlar.

 

 

SORODNI ČLANKI:

Dvajset mladih gasilcev navdušenih nad nočno stražo

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...