17.3 C
Trbovlje
sreda, 5. oktobra 2022
ZON.siAktualnoFOTO: Zalilo je ceste, travnike, odkrivalo strehe, tudi manjši plaz na zasavki

FOTO: Zalilo je ceste, travnike, odkrivalo strehe, tudi manjši plaz na zasavki

V zelo kratkem času je včeraj zapadla tako velika količina dežja, da so nevarno narasli vodotoki in hudourniki, zalilo je ceste, odkrilo strehe …Največ težav je bilo na Izlakah, kjer je pri križišču ob podjetju Eti zamašilo prepuste, ki so v delu za novo kolesarsko stezo in je poplavilo travnike in cesto.

Zagorski gasilski so se nemudoma odzvali in 37 gasilcev iz PGD Zagorje mesto, PGD Izlake in PGD Loke je odhitelo vsak na svojo lokacijo. Večina je reševala situacijo na glavni cesti Izlake – Zagorje, drugi pa so izvajali protipoplavne ukrepe ob narasli potokih in hudournikih. Manjši nasip je prineslo tudi na cesto Zagorje – Litija pri novi galeriji. Že včeraj, pove Marko Bokal zagorski poveljnik, so prekrivali razkrite strehe, danes nadaljujejo.

Nekaj čez 16. uro je Zasavje zajelo močno neurje. Zaradi obilnega deževja so se zamašile odtočne cevi na strehi poslovnega objekta v Lokah pri Zagorju. Gasilci PGD Zagorje-mesto so očistili zamašene odtočne cevi. Na dveh lokacijah je močan veter razkril del streh na stanovanjskih hišah, ki so jih gasilci prekrili s folijo. Meteorna voda je zaradi zamašenih cevi tekla v večstanovanjsko stavbo, gasilci so odmašili cev in obvestili upravljalca objekta. Na regionalno cesto Zagorje-Litija se je sprožil zemeljski plaz, ki so ga odstranili delavci CGP NM, gasilci pa so sprali cestišče. Na regionalno cesto Zagorje-Izlake pa se je podrlo drevo, gasilci PGD Loke so drevo razžagali in ga odstranili s cestišča. Narasel potok Medija je na Izlakah ogrozil več objektov. Posredovali so gasilci PGD Izlake, Loke, Zagorje-mesto ter OŠCZ Zagorje, ki so z gradbeno mehanizacijo očistili propuste in namestili protipoplavne vreče.

V Trbovljah je včeraj poplavilo OŠ Alojza Hohkrauta. Zalilo je prostore šolske kuhinje, jedilnice ter hodnik garderobe. Gasilci PGD Trbovlje-mesto so izčrpali vodo iz prostorov. gasilci so očistili tudi nekaj zabitih jaškov. Meteorna voda je na Trgu Franca Fakina zalila prostore v poslovnem objektu, gasilci PGD Trbovlje-mesto so vodo izčrpali in odmašili odtočni jašek. Na Nasipih so gasilci očistili propuste in odtočne jaške, ker je meteorna voda ogrožala stanovanjski objekt. Zalila je prostore šolske kuhinje, jedilnice ter hodnik garderobe. Gasilci PGD Trbovlje-mesto so izčrpali vodo iz prostorov. Na relaciji Klek-Sveta Planina je na cesto padlo drevo, gasilci PGD Klek in Trbovlje-mesto so drevo razžagali in ga odstranili s cestišča. Danes nadaljujejo s sanacijo podrtih dreves.

FOTOGALERIJA (PGD Loke, PGD Izlake)

Še pomnite:

FOTO in VIDEO: Poplavljene ceste, toča, neurje …

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Popolna zapora ceste nad Abecedo

Občina Hrastnik obvešča, da bo popolna zapora lokalne ceste LC 122020 HRASTNIK–PRAPRETNO–HRASTNIK na odsek ABCDE–Prapretno–odcep Retje. Zaradi gradnje kanalizacije bo popolna zapora lokalne ceste od...
X