31.6 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Vpogled v Katapultovo podzemno železnico v Ljubljani

FOTO: Vpogled v Katapultovo podzemno železnico v Ljubljani

… s parkirišča se spustite po stopnicah na underground centralno postajo Trbovlje. Zagledali boste znamenitega Prometeja in najvišji dimnik v Evropi. Vagon vas bo vodil dalje do pisarn, ki so poimenovane po svetovnih prestolnicah – Pariz, London, Hong Kong, Tokio, Berlin, New York in Moskva. Posamezne lokacije izdajajo obrisi mest in njihovih znamenitosti na stenah pisarn, za še boljšo navigacijo, pa je na vsakem koraku tudi zemljevid podzemne železnice.

Urša Goršek Poznič

V tem okolju bodo ustvarjali startupi, pove direktorica Katapulta Urša Goršek Poznič, ki jim bo Katapult v pomoč, da katapultirajo svoj podjetniški potencial in osvojijo tržišča širom našega planeta.

»V Katapultu verjamemo, da ustvarjalnost osmišlja življenja, inovativnost pa spreminja svet. Zato širimo pozitivno miselnost in spodbujamo podjetnost.«

»Katapult je bil ustvarjen z namenom dajanja. V zasavskih dolinah je v preteklosti vladala apatija ob vseh tovarnah, ki so zaprla svoja vrata, zato smo predvsem želeli dokazati, da ni vse črno. Moje mnenje je, da smo v tem uspeli. Prav noro je, kako dobro živi v bistvu zelo preprosta ideja o deljenju. Dajemo, sprejemamo, živimo in delamo – skupaj,« pravi dr. Jure Knez, soustanovitelj in večinski lastnik podjetja Dewesoft ter ustanovitelj trboveljskega Katapulta, ki vrata svoje podružnice po novem odpira tudi v Ljubljani.

Katapult s sedežem v Trbovljah je podporno okolje, ki s svojo infrastrukturo, znanjem in storitvami v povezavi s testnimi laboratoriji in proizvodnimi linijami Dewesofta ter ostalimi člani Katapulta, pomaga podjetnikom, da se osredotočijo na bistvo posla in ustvarjajo.

Z njihovo podporo si startupi bistveno zmanjšajo možnost napak, pospešijo razvoj podjetja in ne izgubljajo časa s področji, ki jih lahko zanje opravi Katapult, hkrati pa jim z Dewesoftovo opremo in merilno tehniko tudi pomagamo narediti prototip in prve serije izdelkov.

2500 m2 prostorov v Trbovljah je bilo neverjetno hitro zapolnjenih, pokazala pa se je potreba, da bi imeli za svoje člane pisarne tudi v prestolnici. Ljubljansko podružnico bodo uradno otvorili jutri.

Trbovlje bodo čez pet let zibelka podjetnosti v Sloveniji

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...