-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: V prestižni zagorski vili bodo uredili bivalno enoto

-- OGLAŠEVANJE --

Izjemno novico, ki so jo v Zagorju čakali več kot eno leto, je direktorica VDC Zasavje Špela Režun sporočila tako: “Kako sem pa danes vesela! Po skoraj letnem prizadevanju, pisanju, klicanju, pripombah, popravkih, negotovosti …smo danes dobili potrjen dokument in zgotovljene finance za nakup 100m2 velikega, svetlega, lepega, dostopnega stanovanja z razgledom na Hrastelovo skalo v novozgrajeni Vili, v bližini VDC. Vztrajnost vodi do jasnega cilja.”

Zasavski varstveno-delovni center je s strani Ministrstva za solidarno prihodnost prejel sklep o sofinanciranju projekta nakupa in opreme nove bivalne enote Ribnik – VDC Zasavje. Odločba je namenjena sofinanciranju nakupa stanovanja v vrednosti dobrih 250 tisočakov.

VDC Zasavje opravlja socialno-varstveno storitev institucionalnega varstva odraslih oseb z motnjo v telesnem in duševnem razvoju v skladu z Zakonom o socialnem varstvu. Ustanova se sooča z večjim število čakajočih oseb v sprejem v institucionalno varstvo. Vsa trenutno razpoložljiva mesta v zavodu so zapolnjena, zato nujno potrebujejo dodatne bivalne kapacitete.

V Vili Blok bo prostor za 4 uporabnike

Predmet investicije je nakup in oprema stanovanja v Vili Blok na Cesti 9.avgusta v Zagorju ob Savi, torej v neposredni bližini Varstveno delovnega centra, kar predstavlja veliko prednost pri organizaciji dela. Stanovanje skupne kvadrature 100 kvadratnih metrov bo namenjeno stalnemu bivanju štirih uporabnikov. “Podpora projektom deinstitucionalnega varstva ostaja ključna zaveza Ministrstva za solidarno prihodnost,” obljubljajo na ministrstvu in dodajo, da bo investicija uporabnikom skladno z načeli deinstitucionalizacije omogočila bivanje v manjši enoti, umeščeni v lokalno urbano okolje, kjer imajo uporabniki vzpostavljeno lastno socialno mrežo.

Celotna investicija znaša dobrih 280 tisoč evrov, ministrstvo bo primaknila nekaj čez 250 tisoč.

VDC Zasavje ministru Maljevcu: Zasavje nujno potrebuje sredstva za nove bivalne enote

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Opa! Nogometna vročica na velikem platnu v zagorskem Pristanu

25. junija, ko v Sloveniji praznujemo dan državnosti, se bo v "zagorskem pristanu" odvijal prenos tekme Evropskega nogometnega prvenstva med ekipama Slovenija in Anglija. Za...
-- OGLAŠEVANJE --