21.3 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualnoFOTO: V centru Trbovelj. Le kaj se skriva za temi vrati?

FOTO: V centru Trbovelj. Le kaj se skriva za temi vrati?

Nam znanec pojasni, kako je hotel za prijatelja kupiti nekaj pristnega zasavskega, pa ni vedel ne kod ne kam. Tudi v trboveljski knjigarni ga niso znali usmeriti. In smo, jasno, šli raziskovat, kje bi kupili kaj zasavskega in tako nehote sestavili celotne turistične trboveljske domine.

Ko se je pred leti prenovil Gradič in postal protokolarni objekt, so tam postavili trgovino s spominki. Vse lepo in prav, a nikogar, ki bi za to skrbel. Občina je preložila na delavski dom, ki pa niti registriran za opravljanje takšne dejavnosti ni bil, pojasni direktor Zoran Poznič.

V tem trenutku spominke, vsaj tiste, ki jih imajo, še vedno držijo v Gradiču in jih turist lahko kupi, če se prej po telefonu najavi. A kmalu se bo to spremenilo.

Na zunaj ni videti, znotraj pa se dogaja veliko.

Za vrati na naslovnici tega prispevka se te dni intenzivno dogaja. Pripravlja se prostor za novo info turistično pisarno, v sklopu interaktivnega muzeja rudarstva. Ki pa se prav tako prav v tem momentu še (vz)postavlja.

 

Gremo na potovanje po zasavskem podzemlju?

Ogledali smo si prostore, bodoče rove interaktivnega rudnika, ki so trenutno, milo rečeno, v razsulu. Logično, izvajajo se obrtniška in gradbena dela. A, ko bo zgodba končana naj obiskovalec ne bi povsem ločil, ali je v rudniku ali v katakombah trboveljskega doma kulture. Noro, kajne?! Kaj pa to, nam zaupa direktor: “Stopil boš na tekalno stezo, nataknil očala in potoval po zasavskem podzemlju”. In še mnogih drugih “novodobnih trikov” se bodo poslužili Trboveljčani z namenom, da obiskovalcu pokažejo, ne le, kako je bilo v rudniku, ampak da občutijo, kako so rudarji delali, živeli, “švicali” …

Direktor nestrpno čaka, da pridejo prvi obiskovalci.

Iščejo zanimive zasavske spominke

Vrnimo se k turizmu v Trbovljah in info točki, v prvi vrsti namenjeni rudarskemu muzeju, bo pa moč tam najti tudi kakšno koristno informacijo o trboveljskem turizmu. V pripravi so enodnevni paketi za izlete po mestu, išče se nabor izvirnih zasavskih spominkov, ki bodo na voljo za že nekajkrat omenjenimi vrati. Končno bo torej prostor namenjen tistim, ki iščejo informacije, kako doživeti mesto in, ki bi domov radi nesli nekaj pristnega zasavskega.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...