10.5 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Trboveljčani pobrali več kot 5,6 ton odpadkov

FOTO: Trboveljčani pobrali več kot 5,6 ton odpadkov

V soboto so se pridni posamezniki in trboveljska društva čistili mesto. 

Gasilci PGD Trbovlje-mesto so skupaj z Društvom podvodnih dejavnosti Trbovlje očistili strugo Trboveljščice, kjer so našli številne odpadke – hladilnik, sveče, stiropor, sode… – ki v naravo nikakor ne sodijo.

Očiščeno je bilo tudi območje Kip, okolica Ulice 1. junija 4, sprehajalne poti proti Kipam in Retju, cesta proti Bevškem, okolica nekdanjih rudarskih vhodov, cesta od bolnišnice do Kleka ter številna druga področja, kjer so pridni prostovoljci naravo očistili smeti.

“Naša kultura se kaže tudi z odnosom do narave, zato so takšne akcije zelo pomembne za ozaveščanje ljudi o tem, da smo za naravo odgovorni vsi. Vsak posameznik lahko stori veliko in naša naloga je, da smeti odvržemo v zabojnike in ne na travnik, v gozd ali potok.” ob tem zapišejo na občini.

Še vedno pa do srede, 24. marca poteka natečaj, v katerem lahko sodelujete, če objavite fotografijo čiščenja na Facebooku ali Instagramu ter uporabite ključnik #OčistimoTrbovlje. Fotografijo lahko pošljete tudi na e-naslov: rudi.medved@trbovlje.si.

1500 občanov pobiralo smeti

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...