29.4 C
Trbovlje
torek, 22. junija 2021
ZON.siAktualno1500 občanov pobiralo smeti

1500 občanov pobiralo smeti

Že med tednom so nekateri čistili in pripravljali odpadke, zadnje dejanje, kjer se je po ocenah občine zbralo okoli 1500 občanov pa je potekalo v soboto. 

Akcije se je udeležilo okoli 1500 občanov z različnih ustanov, društev in zavodov. LKot rečeno je čistilna akcija potekala že med tednom, določeni predeli mesta pa se bodo še čistili v prihodnjih tednih.

1600 kilogramov odpadkov

 

Komunala Trbovlje d.o.o. je na regijski Center za ravnanje z odpadki Zasavje na Unično odpeljala 1.600 kg mešanih komunalnih odpadkov v črnih vrečah. V zbirni center Neža so pripeljali 5 kontejnerjev, v katerih je prevladovalo vejevje, 1m3 modrih vrečk z mešano embalažo ter 0,5 m3 zelenih vrečk, v katerih naj bi bile steklenice, a je bilo povečini listje in nekaj embalaže.

Največ odpadkov so pripravili na zbirnem mestu za odpadke pod Jagrom, na avtobusni postaji na Trgu Franca Fakina pri Mercatorju in na Trgu revolucije, kjer so pripravili tudi velik kup vejevja, ki ga bodo odpeljali v ponedeljek.

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Do novega patronažnega vozila z dražbo dresov zasavskih športnikov

Pri nakupu patronažnega vozila, ki ga Zdravstveni dom Zagorje nujno potrebuje, so se odločili za pomoč preko zbiranja denarja z licitacijo dresov vrhunskih zasavskih...