23.8 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siFotogalerijaFOTO: Trboveljčani drugič zapored državni prvaki

FOTO: Trboveljčani drugič zapored državni prvaki

V hali gostišča Zasavski gurman na Dolu pri Hrastniku se je 4. novembra odvilo državno prvenstvo za invalide v pikadu – ekipno. Organizacijo so tokrat prevzeli v Društvu invalidov Hrastnik.

Tekmovalo je 13 moških in 11 ženskih ekip. Ekipe so sestavljali po štirje tekmovalci. Skupaj je tekmovalo 153 tekmovalcev s spremljevalci.

Pred začetkom so prisotne pozdravili predsednik Društva invalidov Hrastnik Rajko Žagar, Primož Jeralič z Zveze za šport invalidov Slovenije in hrastniški župan Miran Jerič. V svojih nagovorih so se dotaknili pomena športa in druženja za invalide in tekmovalcem seveda zaželeli mirno roko. Začetni met je pripadel Miranu Jeriču in Primožu Jeraliču.

Potem pa se je začelo zares. Iz ure v uro so na prizorišču odmevali vzkliki navdušenja nad zadetimi tarčami, tabela z rezultati se je počasi polnila … Po malici so tekmovalci dobili nov zagon, tekmovanja pa so prešla v zaključno fazo.

V finalu Trboveljčani in Mariborčani

V finalu moških ekip sta se tako pomerili ekipi DI Trbovelj in DI Maribor. Po napetem boju so zmagali trboveljski fantje v postavi Branko Deželak, Ivan Kaligaro, Ignac Jamšek, Srečko Obrovnik in Franjo Sovdat. Za DI Trbovlje je to že drugi zaporedni državni naslov, potem ko so lansko leto slavili na prvenstvu v Borovnici. Drugo mesto so tako zasedli tekmovalci iz DI Maribor, tretje pa fantje iz MDI Gornja Radgona.
Med ženskami so se na vrh povzpele tekmovalke iz DI Kočevje v postavi Jelka Poje, Milka Stevanič, Ivanka Šoštarko in Angelca Žafran. Drugo mesto je zasedla ekipa iz MDI Žalec, tretje pa DI Ajdovščina – Vipava.

V poznih popoldanskih urah so se najboljši veselili stopničk. Lepo je bilo videti nasmejane obraze s pokali v rokah. Tekmovalci iz našega društva se tokrat niso uspeli uvrstiti na državno prvenstvo, saj se na območnem tekmovanju, ki je pred mesecem dni potekalo v Hrastniku, niso uvrstili na prvi dve mesti, ki sta vodili na državno prvenstvo. Smo pa pobirali same pohvale za odlično organizacijo državnega prvenstva.

Mojca Trbovc

Fotogalerija:

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...