28.9 C
Trbovlje
sreda, 16. junija 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Ekskluziven vpogled v bar, ki se obeta na Rudarju

FOTO: Ekskluziven vpogled v bar, ki se obeta na Rudarju

Če ste že bili v gostinskem lokalu na Rudarju, potem veste, da se je že pred mnogimi leti tam ustavil čas. A to bi v Trbovljah, ob stoletnici društva Rudar, ki bo prihodnje leto, radi spremenili. Še prej pa bo tudi prenova travnatih površin.

Po skoraj 13 letih naj bi bila letos izvedena prenova travnate površine, ta je namreč priporočljiva na vsakih 11 let. Gre za investicijo do 300.000 evrov in v Trbovljah upajo na del sofinancerskih sredstev, projekt pa naj bi sovpadal tudi z obletnico kluba Rudar.

Bar Rudar obstal v času

Očitno se Športnemu parku in pripadajočim objektom obetajo boljši časi. Ideja in želja občine je, da bar, ki še vedno ostaja točno takšen kot je bil pred več kot 50 leti, ko je bila stavba zgrajena, dobi novo podobo in multifunkcionalnost.

V baru bo potrebna totalka, na kratko opiše županja Jasna Gabrič, saj bo povsem na novo potrebno urediti instalacije, vso stavbno pohištvo in tudi kar nekaj gradbenih posegov. Na novo naj bi postavili sanitarije, kuhinjske prostore, bar – kar pa posledično pomeni, da bo cena projekta tudi temu primerna, se zavedajo na občini in bo zato projekt uresničen, ko bodo na voljo sredstva zanj.

V objektu Rudarja bodo sicer še letos uredili 150 kvadratnih metrov za širitev dejavnosti zdravstvenega doma. V Rudarju bo namreč po novem medicina dela, kar smo že poročali na našem portalu. S tem bodo športna društva izgubila sejno sobo, ki pa bi jo radi nadomestili z inovativnim projektom, pojasnjujejo na trboveljski občini.

Pripravlja se celovita rešitev za Bar Rudar, ki bi obenem bil tudi večnamenski prostor, prostor za druženje in prostor, kamor bi s ponosom pripeljali vsakega športnika.

Idejna zasnova pripravljena, ocena vrednosti v pripravi

Ekskluzivno vam na našem portalu predstavljamo idejno zasnovo za omenjeni prostor, katerega avtorji so Zavod Colab v sodelovanju z AS arhitektura d.o.o.. Ocenjena vrednost investicije še ni znana, bo pa pripravljena v naslednjih dneh, nam še pove trboveljska županja Jasna Gabrič, ki se je pred začetimi idejnimi zasnovami sestala tudi z NK Rudar, ti so, po njenih besedah, nad prenovo navdušeni.

Zdravstveni dom bo širil dejavnost na Rudar

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Odprto cepljenje tudi v Zagorju

Zdravstveni dom Zagorje bo v soboto, 19. junija, organiziral še eno odprto cepljenje proti covid-19, na katerega lahko pridejo nenaročeni občani. Cepljenje bo potekalo...