3.9 C
Trbovlje
sreda, 29. novembra 2023
ZON.siAktualnoFOTO: Skuhali litre in litre ajmohta - kje drugje kot v Zagorju

FOTO: Skuhali litre in litre ajmohta – kje drugje kot v Zagorju

V soboto dopoldan je na zagorskem prireditvenem prostoru Pristan dišalo po ajmohtu. Kar 17 različnih ekip iz zasavskih društev se je tokrat udeležilo 3. svetovne AJMOHTIJADE, ki je potekala v organizaciji Turističnega društva dediščine in tradicije Podkum in Občine Zagorje ob Savi.

Kot je povedal Janez Zajc, predstavnik strokovne žirije, ki je ocenjevala pripravljene jedi, je imela sodniška trojica v sestavi Janez Drnovšek, Silvo Laznik in Janez Zajc, tudi letos izjemno težko delo, saj so vse ekipe skuhale odlične ajmohte in pri tem prikazale tudi zelo veliko izvirnosti. Tako so tudi letos obiskovalci lahko poizkušali ajmohte iz najrazličnejših vrst mesa in tudi takšne, ki so jih skuhali brez njega.

Komisija je ocenjevala najboljše klasične in neklasične ajmohte pa tudi najbolj izvirno postrežbo, najlepše urejeno stojnico, najbolj simpatično kuharsko ekipo, …

Med klasičnimi ajmohti je letos 1. mesto osvojila ekipa Društva upokojencev Zagorje, v kategoriji neklasičnih ajmohtov pa so 1. mesto osvojili Savski gusarji.

Obiskovalci so si lahko v neposredni bližini prizorišča ogledali starodobna vozila, na prizorišču pa so za zabavo poskrbeli plesalci in glasbeniki folklore in glasbenik ter voditelj Miran Rus. Vsem, ki so želeli, pa je ekipa Rdečega križa Zagorje, izmerila tlak in sladkor v krvi in prikazala postopke oživljanja.

 

FOTOGALERIJA: Ajmohtarji pri kuhanju najbolj znane lokalne “juhce”

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Čeprav ni posluha prevoznika, župan vztraja pri avtobusni liniji »čez hrib«

»To kar že celo leto obljubljamo, bo. Očitno smo divjina, Afrika, ki avtobusnega prevoznika niti ne zanima. Bomo pa sami.« Tako je začel župan...