-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Rudarski godbeniki na Češkem

-- OGLAŠEVANJE --

Ohranjanje rudarske kulturne dediščine in tradicije je ena izmed glavnih poslanstev Rudarske godbe Hrastnik, tako v slovenskem prostoru kot tudi širše v Evropi.

Ravno zato se je godba minuli vikend udeležila 20. srečanja čeških rudarskih občin in mest, ki je potekalo v mestu Pribram od 10. 6 – 12. 6. 2016.

V sklopu tega je potekalo tudi 16. Evropsko srečanje rudarjev in topilničarjev. Glavni dogodek je bila velika rudarska parada katere so se udeležila društva iz Avstrije, Nemčije, Madžarske, Češke, Slovaške, Ukrajine in kot predstavnik Slovenije, naša hrastniška rudarska godba. V paradi je skupno sodelovalo 107 društev oz. malo več kot 1900 oseb. Po koncu velike parade, katera trasa je bila dolga dobre 3 km, se je RGH udeležila manjše parade, ki je bila namenjena otvoritvi rudarskega muzeja v Pribramu in ob tem imela še manjši promenadni koncert.

Avtor: Primož Frajle

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostori so nabito polni – ukrepanje je nujno!

Takojšnje ukrepanje od pristojnih zato pričakujejo zasavske odrasle osebe z intelektualno oviro in vsi, ki jih v življenju podpirajo. Sestavili so skupino za vizijo...
-- OGLAŠEVANJE --