18 C
Trbovlje
sreda, 5. oktobra 2022
ZON.siAktualnoFOTO: Prenova hrastniške tržnice

FOTO: Prenova hrastniške tržnice

Da bi hrastniška tržnica zaživela - kot prostor druženja - je želja hrastniške občine.

Potrebne pa so spremembe, je prepričan župan Miran Jerič, ki nam je pokazal idejno zasnovo.

“Žena me pošlje, sicer me tukaj ne bi videli”

“Tržnica sploh ni tržnica, avtomobil čez avtomobil” pove svoje mnenje gospod, ki ga srečamo na tržnici. Ob sobotah gre na tržnico, nam zaupa: “Žena me pošlje, sicer me tukaj ne bi videli” še v smehu doda. Je pa navdušen, ko mu povemo, da bo tržnica najverjetneje kmalu dobila novo podobo.

Letos notri, drugo leto zunaj – ureditev tržnice.

Bistvene spremembe, ki jih prinaša nova ureditev tržnice bodo lesene klopi, asfalta ne bo več, ampak bodo “betonski kosi”, več bo zelenja in urejena zelena bariera med cesto in tržnico. Več bo nadkritega prostora, tudi dostava bo možna pod streho in zaprti del tržnice bo zaščiten, poleg strehe, iz treh strani in tako skrit tako pred vetrom, kot dežjem.

Sicer bo nekaj manj parkirnih mest, pravi župan, bo pa prostor zato toliko bolj prijazen pešcem.

Zaradi vode pod tržnico, bo projekt sedaj dvoleten. Potrebno bo gradbeno dovoljenje, privolitev “vodarjev” … V letošnjem letu je v proračunu že zagotovljenih 88.000 evrov, kar naj bi zadostovalo za ureditev notranjega dela tržnice. Sprva naj bi znesek zadostoval za celoten projekt, projektantska ocena kaže na 150.000 evrov. Točen znesek pa bo, po besedah Jeriča, v resnici znan šele po izbiri izvajalca. Hrastničani računajo na 120.000 evrov evropskega denarja.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Elektro na delu v Zasavju! So pri vas že zamenjali stare števce v elektro omarici?

Na elektro omrežju v območju Zasavje, Radeč in Šmartnega pri Litiji, poteka projekt uvedbe naprednega merilnega sistema. V Zagorju in Trbovljah so že zaključili,...
X