13.6 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Podvoz tako ozek, da se "zatakne". Luknjast asfalt le pika na...

FOTO: Podvoz tako ozek, da se “zatakne”. Luknjast asfalt le pika na i.

Vsi stalni prebivalci Dirmajerjevega hriba, teh je 129, morajo do svojega doma po luknjasti cesti skozi podhod, ta pa ne omogoča prevoza niti večjemu kombiju.

Lista Naš Hrastnik je ureditev dostopa do Dirmajerjevega hriba zastavila v svoj program že leta 2010, ponovno spet 2014, letos pa se je prvič zgodilo, da so na občini vendarle del proračunskih sredstev namenili ureditvi podvoza na Dirmajerjev hrib.

Najprej nivojsko križanje čez tire, danes razširitev podvoza

Pred leti so imeli tri variante ureditve dovoza, pojasnjuje Tomaž Sihur iz hrastniške občine. Kot izbrana varianta je takrat obveljala tista z nivojskim križanjem, kar bi pomenili, da bi cesto v hrib zavila že pred podvozom, železnico pa bi prečkali čez tire z urejeno signalizacijo in zapornicami. V zadnjem obdobju pa poskušajo udejanjiti idejo o razširitvi podvoza. To bi bila najhitrejša in najcenejša rešitev, je prepričan Sihur, ki pa ga skrbi, kaj bo porekla stroka statikov. Torej, ali je ta verzija sploh mogoča.

 

Več bo jasno že v januarju

Nekje v sredini meseca naj bi Občina Hrastnik prejela statično presojo, ali je podhod mogoče razširiti in rešiti muke stanovalcev dveh blokov in več stanovanjskih hiš. Predstavljajte si, da do doma ne morete naročiti niti cisterne s kurilnim oljem. V podvoz ne morejo večja reševalna vozila, dostavni kombiji …

Pohištvo so od podvoza že nosili na rokah, pred dnevi pa se je “zataknilo” tudi asistenčno vozilo, ki je prišlo po nevozen avtomobil. Da je ironija še večja, je po besedah stanovalca Nermina Karamana, ki je vse skupaj tudi fotografiral, vozilo nevozno obtičalo, ker je zapeljalo v veliko luknjo v asfaltu.

Luknje v asfaltu

Po objavi Karamana, ta je slike objavil na facebooku in opozoril na dogajanje občane, so s suhim asfaltom le zakrpali luknje v vozišču, Sihur obljublja tudi, da bodo spomladi, ko bodo asfalne baze odprte, naredili preplastitev.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...