-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Otroci bodo lahko preživeli več aktivnega časa na prostem

-- OGLAŠEVANJE --

Odprl se je učni gozdiček in s tem tudi učilnica na prostem za najmlajše v enoti Barbara vrtec Trbovlje. Vrtec so že obiskali tudi gozdar, sekač in vrtnar, ki so otrokom predstavili svoj poklic in opremo, ki jo pri svojem delu uporabljajo ter velikodušno poklonili sadike drevesnih vrst, sekance in les, da bo v gozdu še bolj zabavno.

Od zbiranja idej do uresničitve cilja

Da je projekt zaživel, je bilo potrebno veliko truda. Poleg vodstva in strokovnih sodelavcev so ga pomagali snovati tudi starši. Kot pravijo na občini, “s pridobljenimi sredstvi projekta, denarjem iz zbranega starega papirja in donatorjev, je vrtec pridobil nova igrala na zgornjem igrišču, osvežen gozdiček z novimi sadikami dreves, urejeno igralnico na prostem, skozi celo šolsko leto pa bodo učni gozdiček še nadgrajevali in razširjali”. Pomembno pa je tudi to, da učni gozdiček in učilnica na prostem ne bosta namenjena zgolj otrokom iz enote Barbara, ampak vsem otrokom iz Vrtca Trbovlje, ki bodo novo pridobitev lahko prav tako uporabljali.

Ta teden so vrtčevski gozdiček odprli in predali namenu. Pri uresničitvi so si pomagali s sredstvi dveh ministrstev in Občine Trbovlje. Zdaj bodo otroci preko igre, gibanja na svežem zraku, opazovanja in raziskovanja lažje pridobili občutek in skrb za zdravje, okolje in naravo.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --