-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Na zagorski železniški že v uporabi nov nadhod

-- OGLAŠEVANJE --

Prejšnji teden so v uporabo predali nov nadhod, ki povezuje postajno poslopje in območje, kjer je načrtovanih 70 parkirnih mest ter avtobusna postaja z nadstreškom. 

Odprt je 28 metrov dolg nadhod

Gradnjo 28 metrov dolgega in 3,40 metra širokega nadhoda so začeli marca letos. Nadhod obsega stopnišča, dvigala in zavetišče za čakajoče potnike. Nosilna jeklena konstrukcija nadhoda je zastekljena z varnostnim steklom. Dela v nadhodu pa niso še povsem končana, trenutno potekajo še zaključna obrtniška dela in montaža jeklene konstrukcije v dvigalnih jaških. Konec tega meseca naj bi vzpostavili tudi delovanje dvigal.

Trenutno obnavljajo čakalnico ter skladišče, zgradili bodo tudi nove javne sanitarije. Na celotnem območju postaje obenem poteka nadgradnja tirne infrastrukture in vozne mreže.
Zagorska železniška postaja bo imela tudi peron z nadstrešnicami, ta pa bo neposredno povezan z nadhodom. Za takšen projekt so se na Direkciji za infrastrukturo odločili, da bodo pot za potnike kar najbolj varna, obenem pa bodo le te zaščitili tudi pred vremenskimi vplivi.

Spremljali smo tudi rušitve. Se spomnite? VIDEO tukaj!

Ob novi železniški pridobitvi bodo uredili še 70 parkirnih mest za osebna vozila in štiri parkirišča za gibalno ovirane. Tik ob parkirišču bo tudi novo avtobusno postajališče z nadstrešnico za potnike.

Dela na železniški postaji bodo predvidoma zaključili do konca letošnjega leta. Projekt je sofinanciran z evropskimi sredstvi v okviru instrumenta za povezovanje Evrope.

VIDEO: Kako nastaja nadhod na zagorski železniški postaji

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Sporni nakupi nepremičnin – DA, varnost na zasavskih cestah – NE

Skozi naselje Vače, ki je tudi turistični kraj in pot do spomenika državnega pomena - GEOSS, vodi cesta, ki jo vsakodnevno uporabljajo domačini, turisti...
-- OGLAŠEVANJE --