-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Na obisku v Postojnski jami in Predjamskem gradu

Člani Društva invalidov Hrastnik so se 1. oktobra odpravili na letno ekskurzijo. Tokrat so za cilj izbrali kraško lepotico, Postojnsko jamo in Predjamski grad.

-- OGLAŠEVANJE --

Poln avtobus veselo pričakujočih izletnikov se nas je zbral ob 8. uri in željno smo pričakovali, kaj nam bo prinesel dan. Upali smo seveda na lepo vreme, za dobro družbo pa nas tako ni bilo strah. Po dobri uri vožnje je sledila obvezna kavica na Lomu, nato pa smo zavili proti Postojni.

Presenetila nas je masa ljudi pred vhodom in v nestrpnem pričakovanju smo poslušali množico raznoterih jezikov obiskovalcev z vseh vetrov. Vožnja z vlakcem je kar prehitro minila, potem pa smo se jamo odpravili raziskovat peš. Navdušeni nad mojstrovino narave smo s široko odprtimi usti opazovali, kar je izdolbla Pivka v milijonih let. Dve uri ogleda sta minili, kot bi mignil in kar precej olajšanja je bilo čutiti po prihodu iz jame, ko smo zopet zagledali dnevno svetlobo.

DI Hrastnik1Po malici smo se odpravili proti Predjamskem gradu, kjer nas je že pričakovala duhovita vodička. Zvedeli smo vse o zanimivi usodi Erazma Predjamskega, ter o življenju v tistih časih. Pred čudovito kuliso predjamskega gradu smo napravili nekaj fotografij in lačnih želodcev začeli povpraševati po jedači in pijači. Na zadovoljnih obrazih je bilo prebrati navdušenje nad preživetim dnevom in hvaležnost organizatorjem za še eno lepo doživetje.

Naslednji teden, 8. oktobra, pa vse člane Društva vabimo na Območno tekmovanje v pikadu – ekipno, ki ga organizira naše društvo. Naši pikadisti in pikadistke bodo zopet ciljali na najvišja mesta. Pridite jih bodrit v Porto Pub od 9. ure naprej.

Mojca Trbovc

Fotogalerija:

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --