23.8 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Litija v srcu Slovenije sodeluje, spodbuja, združuje

FOTO: Litija v srcu Slovenije sodeluje, spodbuja, združuje

Dan Občine Litija je bil včeraj. Leta 1981 na 16. junij so člani koordinacijskega odbora na podlagi strokovne izmere, ki jo je opravil tedanji Geodetski zavod RS, sprejeli celotni elaborat projekta geometričnega središča Slovenije (GEOSS), vključno z natančno izračunanimi podatki središča Republike Slovenije na Spodnji Slivni pri Vačah, ki predstavlja simbol slovenstva.

Na večer praznika je v dvorani Kulturnega centra v Litiji potekala slavnostna akademija s podelitvijo občinskih in Jerebovih priznanj. Slavnostni govornik je bil minister za javno upravo Boštjan Koritnik.

Jerebova priznanja so za uspešno delovanje na področju kulture in promocijo ljubiteljske kulture v občini Litija dobili: Vesna Berk, Vera Taradi, Citrarski orkester srebrne strune Društva upokojencev Litija, Dragica Turenšek in Dragica Žontar.

Priznanja župana Občine Litija za izjemno delo na različnih področjih pa so se razveselili: Alojzij Grebenc, Blaž Zarnik, Čebelarsko društvo Litija, Kulturno društvo Kresnice, Ljubiteljski konjeniški klub Litija, Bogomir Vidic, PGD Dole, Vrtec Litija in Marija Zajc.

Župan Franci Rokavec

Za naš portal je sporočilo občanom predal tudi župan Občine Litija Franci Rokavec? »Vsem občanom želim, da bi občina še naprej ostala uspešna kot občina v srcu Slovenije, ki zna sodelovati, spodbujati in združevati.«

Ob sedemdesetletnici in za uspešno ter odlično organizirano podporo starejšim ter izjemnemu prispevku v medgeneracijskem povezovanju v občini Litija je Društvu upokojencev dodeljena Zlata plaketa občine Litija.

Irena Kramar

V imenu DU Litija je Zlato plaketo prevzela predsednica društva Irena Kramar: »Naše društvo se lahko pohvali z različnimi sekcijami in aktivnostmi na kulturnem in športnem področju, kjer smo zelo uspešni. Izdali smo knjigo Utrinki iz našega življenja, ki je izšla tik pred pandemijo. Prav tako se aktivno ukvarjamo z izletništvom in pohodništvom, kjer se kot vedno prilagajamo fizičnim sposobnostim naših članov.« Še posebno so ponosni na Socialno sekcijo in medgeneracijsko povezovanje. V okviru projekta Starejši za starejše imajo osem prostovoljk, ki obiskujejo starejše, se z njimi družijo in jim pomagajo pri vsakdanjem življenju.

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik se z veseljem udeležuje pomembnih dogodkov v njegovi rojstni Litiji. Na naše vprašanje ali bo predsedovanje Slovenije Svetu EU, vplivalo tudi na Litijo in Zasavje, je odgovoril: »Zasavje lahko Evropi ponudi marsikaj, predvsem zdaj, ko spet obstaja možnost obiska v živo. Trudili se bomo, da Slovenijo in njeno raznolikost predstavimo na vseh področjih. Želimo, da Evropa bolje spozna naše kraje, kulinariko, običaje, naravne lepote, predvsem pa ljudi.«

Dobrodošlico obiskovalcem so zaželeli Leseni rogisti, večer pa so popestrili Darja Švajger in pianist Jaka Pucar ter Moška vokalna skupina Lipa, povezoval je Gorazd Mavretič.

FOTOGALERIJA:

Do konca meseca se podajte na pustolovščino s Tačkom po Litiji

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...