25.1 C
Trbovlje
sreda, 16. junija 2021
ZON.siAktualnoDo konca meseca se podajte na pustolovščino s Tačkom po Litiji

Do konca meseca se podajte na pustolovščino s Tačkom po Litiji

Za Tačkov festival, ki vsako leto poteka v Litiji, so tokrat rezervirali posebne točke, ki bodo mlade raziskovalce zabavale po celotnem mestu. Poiščite jih na spletni strani stackompomestu.si in se pasjim prijateljem podajte na pustolovščino. 

Prvi del festivala so organizirano obiskovale šolske in vrtčevske skupine od 1. do 8. junija na več lokacijah po mestu. Več kot 600 otrok so sprejeli v prvih dneh junija in odzivi najmlajših so zelo pozitivni, povedo organizatorji. Najbolj navdušeni so bili nad srečevanjem z maskoto Tačkom.

Organizatorji so poskrbeli za primerno podajanje vsebin: razlika med lutko in maskoto, povezovanje vsebin, ki so jih predvajali s poslanstvom festivala: vseživljenjsko učenje, povezovanje, strpnost in empatija – radovednost in učenje za kulturo.

Ob rojstnem dnevu Naceta Simončiča so pripravili tudi spletni dogodek, kjer so sodelujoči prispevali svoje mnenje, izkušnje, poglede, spomine in tako Naceta na poseben način približali vsem, ki ga niso poznali.

S Tačkom po mestu

  • Po mestu Litija je skritih 10 točk dogodivščine S Tačkom po mestu ( namig: kulturne ustanove, ki sodelujejo pri Tačkovem festivalu ter javna otroška igrišča po mestu ).
  • Na vsaki od teh 10 točk Tačkove dogodivščine te čaka QR koda, zraven opis in športne aktivnosti. Skeniraj QR kodo in preusmerjen/-a boš na spletno mesto.
  • Sledi navodilom spletnega portala in odgovori na zastavljen izziv. Pri pravilnem odgovoru prejmeš črko besede oz. besedne zveze, ki služi kot vstopnica za sodelovanje v nagradni igri.
  • Ko boš zbereš vseh 10 črk in odkriješ besedno zvezo, z vpisom podatkov sodeluješ nagradnem žrebanju za bogate nagrade!
  • Igra je primerna za otroke iz vrtca in učence 1. triade. Poteka od 1.6. do 27.6.2021.

Fotografije Žiga Lupše in arhiv ZKMŠ Litija

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Zagorjanka Mateja je že skoraj vrgla puško v koruzo, potem pa …

Večkrat v naše uredništvo prejmemo sporočila pacientov, ki se nanašajo na dolge čakalne dobe za obisk specialista. Najprej se lovijo na spletu in iščejo...