17.2 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.siAktualnoFOTO: Ledenica z rolkarskim poligonom in motorik parkom za vse generacije

FOTO: Ledenica z rolkarskim poligonom in motorik parkom za vse generacije

Za trboveljsko pridobitev, katere izvedba je predvidena v prihodnjem letu so projekti pripravljeni.

Občina je v predlogu proračuna namenila 850 tisoč evrov za ureditev področja Športnega parka Ledenica. Motorik park je ocenjen na vrednost 170 tisoč evrov, skate park na 175 tisoč, ureditev brežin ter vodotoka na 170 tisoč evrov. Sto tisočakov naj bi odšteli še za dostopno rampo s tribunami ter eko otokom. Nekaj tisočakov bodo stala še ostala gradbena dela.

“Poskusili bomo pridobiti še druge vire financiranja” pravijo na občini, kjer naj bi z ureditvijo tega območja poleg športnega parka revitalizirali tudi precej dotrajano območje. Prav zato naj bi se lotili ureditve brežin in vodotokov. “Z ureditvijo Športnega parka Ledenica se bo zvišala kakovost bivalnega okolja v zgornjih Trbovljah, predvsem pa bodo otroci in ostali občani pridobili prijeten prostor za preživljanje prostega časa v našem mestu.”

Za dovoz na novo območje športnega parka sta predvidena dva cestna priključka. Priključek bo nov le za desni breg, kjer bo urejeno tudi novo večje parkirišče Skupaj okoli parka je predvidenih 18 parkirnih mest in zasaditev večjega števila dreves. Ob manjšem parkirišču za avtomobile so predvidene tudi površine za parkiranje koles.

Po besedah Boštjana Špegliča s trboveljske občine, ki je projekt Ledenice predstavljal občinskim svetnikom, športni park zajema poleg parkirišča še šest objektov. Poleg izgradnje uvozov, brežin in brvi čez Trboveljščico bo Ledenica imela urejeno pešpot, motorik park, rolkarski poligon ter postopno rampo, tribune in stopnišče. V sklopu parka bodo tudi javne sanitarije.

Rolkanje, motorik park ter plezališči

Rolkarski poligon oziroma skate park bo zasnovan iz armirano betonskih elementov. Na skrajnem delu poligona bodo postavili dva balvana – nizka umetna plezališča nepravilnih oblik.

Okrog plezališča je predvidena krožna pot za rolanje, namenjena otrokom. Tla na plezališču so zaključena z drobnim prodcem, ki preprečuje poškodbe ob padcih, steza za rolanje pa je betonske izvedbe, enako kot ostali del skate parka.

Eden izmed novih objektov parka bo tudi dostopna rampa, ki povezuje nivo pločnika na zahodnem delu območja z rolkarskim poligonom v osrednjem delu območja. Ob celotni rampi so stopnice in klopi (tribune), ki so na eni strani višinsko usklajene z rampo, nato pa se nadaljujejo v vodoravni liniji, kar omogoča sedenje. V klopeh bodo vgrajene manjše LED svetilke, ki bodo omogočale vidnost stopnic v nočnem času. Predvidena je tudi ograja.

Del projekta bo vključeval osvetljeno premostitveno brv, namenjeno pešcem ter ureditev brežin na območju, kjer brv prečka vodotok. Ob urejeni pešpoti bodo locirana tri ločena območja motorik parka namenjena različnim starostnim skupinam. Prvo območje je območje otroških igral, drugo območje za funkcionalno vadbo ‘street workout’ oz. zunanji fitnes na prostem namenjen odraslim in tretje območje zunanji fitnes, ki bo prilagojen tudi starejšim občanom.

Milijon za Ledenico je preveč!

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Mladoletnik na neregistriranem mopedu, za povrh pa še napihal

Minuli teden so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V ponedeljek ob 13. uri v Trbovljah prometno nesrečo z materialno škodo,...