14.4 C
Trbovlje
petek, 14. maja 2021
ZON.siAktualnoFOTO in VIDEO: Največ težav v Zagorju, "pokasiralo" vso Zasavje

FOTO in VIDEO: Največ težav v Zagorju, “pokasiralo” vso Zasavje

Na terenu so gasilci, delavci cestnega podjetja, komunalci in še kdo.

Kot poročate bralci je bilo najhuje v Zagorju in Kisovcu, kjer je poplavljalo ceste, parkirišča, kleti. Zabeležili so tudi nekaj manjših plazov, še izvemo.

Težave s poplavami so imeli tudi v Trbovljah, neurje je pustošilo tudi po Radečah, na Dolu pri Hrastniku je padala toča, ki pa večje škode ni naredila. Zaradi obilice deževja so Dolani ponekje ostali brez vode, potrebno je prekuhavanje, a Komunala Hrastnik (spet) ni izdala obvestila ne na svojo spletno stran, ne nam, medijem. Je pa izdano obvestilo za prekuhavanje vode v Trbovljah in Zagorju (več spodaj)

Zbrali smo posnetke “zasavske katastrofe”:

Komunala Trbovlje obvešča:

MESTNI TRG, GABRSKO, SAVINJSKA CESTA, GOLOVEC, KOVINARSKO NASELJE, DEL CESTE TONČKE ČEČ (DO LIVARNE), OBRTNIŠKA, GIMNAZIJSKA, SALLAUMINES, MAJCENOVA, KEŠETOVO, SP. DEL VRESKOVEGA, DOM IN VRT, TRG FRANCA FAKINA, RUDARSKA CESTA (DO PARTIZANA) IN LOKE.

Obvestilo velja do preklica. Priporočamo vam, da voda vre vsaj tri minute.


Javno podjetje Komunala Zagorje, d.o.o. obvešča uporabnike pitne vode na območjih krajevnih skupnosti Kisovec – Loke, Rudnik – toplice, Jože Marn, da je zaradi skalitve vodnih virov potrebno vodo v prehranske namene prekuhavati vsaj 3 minute.

Če je voda motna, je potrebno pred prekuhavanjem odstraniti večino delcev. To se doseže z usedanjem in nato filtracijo skozi več plasti čiste, najbolje prelikane tkanine ali skozi čist papirnat filter.

Obvestilo velja do preklica.

FOTOGALERIJA:

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Urška se je kljub zahrbtni bolezni znašla, zdaj pa ji je požar uničil dom

Strašna nedelja - 9. maj. Urška je že od marca opozarjala na težave z električno napeljavo, v zadnjem tednu celo večkrat, nazadnje v nedeljo...