11.4 C
Trbovlje
nedelja, 2. oktobra 2022
ZON.siAktualnoFOTO: Gasilci v vseh zasavskih občinah ob isti uri storili enako

FOTO: Gasilci v vseh zasavskih občinah ob isti uri storili enako

100 dni pred začetkom gasilske olimpijade, ki jo letos gosti Slovenija, je v petek natanko ob šesti uri popoldan iz zvočnikov pred izbranimi gasilskimi domovi zadonela gasilska himna, ob ritmih katere so se v postroju zbrali tudi gasilci in gasilke iz Zasavja. Potekalo je namreč slavnostno razvitje zastave GASILSKE OLIMPIJADE 2022.

Na Dolu pri Hrastniku je postroj 94 gasilcev vodil Janez Košir, nagovoril jih je Timotej Funkel, predsednik GZ Hrastnik, navzoča pa sta bila tudi Slavko Draksler, poveljnik GZ Hrastnik in župan Občine Hrastnik Marko Funkl.

V Celju se bo v tednu dni razvrstilo 3.100 tekmovalcev iz 25-ih držav.

Pred prostori PGD Zagorje-mesto je gasilcem, ki so se odzvali vabilu, poveljeval poveljnik GZ Zagorje ob Savi Marko Bokal, 40-im članom in članicam iz gasilskih vrst iz celotne zagorske občine pa je besede ponosa in spodbude, ki so jih spisali ob tej priložnosti na Gasilski zvezi Slovenije, prebral predsednik GZ Zagorje ob Savi Ivan Potočnik. Kratek, a za marsikoga edinstven tovrsten trenutek v celotnem življenju in “karieri” prostovoljnega gasilca, so si z zanimanjem ogledali še občani, med katerimi je bil tudi župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan.

V Trbovljah zaplapolala že dopoldan

Kot je povedal predsednik GZ Trbovlje Tone Fakin, so zaradi obveznosti številnih v popoldanskem, za razvitje predvidenem času, to dolžnost opravili že tekom dopoldneva in sicer na sedežu trboveljske gasilske zveze, kjer imajo prostore tudi gasilci PGD Trbovlje – mesto, navzoča pa sta bila oba, tako Fakin sam kot tudi poveljnik GZ Trbovlje Grega Klenovšek ter okrog deset gasilcev.

Gasilska olimpijada bo potekala od 17. do 24. julija 2022 v Celju.

Karl Klembas, poveljnik GZ Radeče

V Radečah so se zbrali člani in članice vseh štirih prostovoljnih gasilskih društev v občini pred gasilskim domom tamkajšnjega osrednjega PGD Radeče. Pripravljen nagovor, enoten za celotno Slovenijo je prebral Rado Mrežar, predsednik GZ Radeče, 47 gasilcev in gasilk, odetih v delovne obleke, je razporedil poveljnik GZ Radeče Karl Klembas, pred samim razvitjem zastave gasilske olimpijade pa je kratek nagovor “skupini ljudi iz organizacije, na katero lahko v vsakem trenutku občani računajo in se zanesejo na pomoč” namenil tudi župan Občine Radeče Tomaž Režun.

SORODNI ČLANKI:

Hrastničani, Zagorjani in Trboveljčani se bodo pomerili

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V Retju prikaz najboljših jahačev in brezplačno jahanje ter aktivnost za obiskovalce

Trboveljsko konjeniško društvo, ki ima svoje prostore v Retju, v soboto pripravlja dogodek, kjer bi se radi predstavili in pokazali tudi napredek domačih jahačev....
X